Desesperació en el sector de la restauració per les traves als permisos d’ampliació de terrasses

Per tothom és conegut la ruïna que enfronta el sector de la restauració, en estar tres mesos sense percebre cap mena d’ingressos i en què igualment han hagut d’assumir moltes despeses, entre les quals la més important la del lloguer, però no l’única.  Davant la pandèmia es va decretar la impossibilitat de facturar -comprensible donada la magnitud de la pandèmia- però no es va decretar la paralització de les despeses. Així doncs el sector té una motxilla de deutes importants.

En aquesta nova normalitat encara convivim amb restriccions d’espais i legals, que per lògica prudència tots hem de respectar. En molts casos s’han acabat les ajudes i els negocis no poden facturar amb un rendiment que els garanteixi continuar.

Per això la mesura anunciada per l’Ajuntament d’ampliar espai a les terrasses i fer una rebaixa d’un 75% de la taxa que es paga per aquesta en bars i restaurants de la ciutat va ser molt aplaudida. La idea era garantir les distàncies i suplir la reducció d’aforament decretada.

Ara bé, la realitat no ha estat coherent amb les decisions anunciades per les autoritats: des del 25 de maig s’han sol·licitat 3.500 llicències d’ampliació de terrasses i només s’han concedit 200 a Barcelona. Això ha desesperat el sector, que té la sensació d’estar davant d’un precipici i sense un suport decidit i real de les autoritats.

Per això des de l’Associació de Comerciants de La Marina demanem una reacció contundent per parts de les autoritats perquè les decisions anunciades es materialitzin i els processos tècnics abreviïn la paperassa burocràtica per facilitar la continuïtat d’un nombre més gran de negocis.

Estem en un moment excepcional, ara ja no només sanitari sinó també econòmic i social. Si durant aquests mesos els restauradors no facturen prou per alleugerir els deutes que arrosseguen i alhora mantenir oberta la persiana es veurà inviable la recuperació dels llocs de treballs que ara mateix estan en procediment d’ ERTO. No sobreviuran i  veurem moltes persones a la cua de l’atur i moltes més persianes tancades.

Per tant, traslladen a les autoritats públiques la necessitat d’agilitzar les gestions administratives i facilitar l’ampliació de terrasses, és una mesura urgent!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.