Les entitats esportives de La Marina es queixen pel tancament de les seves instal·lacions

El president de la Unió de Federacions Esportives Catalanes, Gerard Esteva, assegura que s'han fet les "inversions necessàries" per adaptar-se a les normes sociosanitàries.

Piscines Picornell a Montjuïc. Font: ajuntament.barcelona.cat

Text: Albert Aguilar

El Comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) va aprovar el darrer dilluns 20 de juliol el tancament dels centres esportius de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Tot i que la mesura, en principi, és per només quinze dies, algunes entitats del barri de La Marina han presentat comunicats queixant-se d’aquesta aturada obligatòria.

“No a la suspensió de l’activitat esportiva. L’esport és part de la solució. Som un servei essencial”, amb aquestes tres frases el Club Esportiu La Marina manifesta a les seves xarxes socials el seu malestar per la situació actual.

“No es pot dir que no ho hem intentat i que no ho hem lluitat però, una vegada més, ens enfrontem a una situació que escapa de les nostres competències”, aquest és l’inici del missatge amb el qual les piscines de Montjuïc Bernat Picornell comunicaven als seus usuaris que les instal·lacions romandran tancades fins a nou avis.

També el Club Natació Montjuïc ha manifestat la seva resignació “amb la confiança que aquesta mesura contribueixi a contenir la preocupant situació sanitària que ens amenaça”.

La majoria d’entitats es mostren disconformes amb la decisió per la forta inversió que han hagut de fer per adaptar-se a les noves mesures sanitàries recomanades. A més a més, des del món de l’esport no s’entén com el Govern de la Generalitat no permet fer esport però sí altres activitats, com anar a les platges.

Per mirar de solucionar-ho, la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) ha manifestat el seu desacord amb el tancament sobtat de les instal·lacions en un comunicat a Protecció Civil, al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. El president de la UFEC, Gerard Esteva, ha assegurat que les Federacions i els clubs han fet les “inversions necessàries” per adaptar-se a les normes sociosanitàries.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.