Queixes pel resultat final de les reformes dels Jardins de la Mediterrània

Fotografia: Ventura Rodríguez

Text: Alejandro Flores

La comissió creada per defensar els Jardins de la Mediterrània denuncia l’incompliment de les demandes dels veïns per part de l’Ajuntament. Els residents dels blocs que envolten el parc es queixen de la falta de seguretat als jardins i les poques mesures que ha pres el consistori per solucionar aquest problema amb les noves obres, que finalitzaran en pocs mesos. 

En Ventura Rodríguez, veí i membre de la comissió, assegura que porten des del 1997 lluitant per l’incivisme als Jardins de la Mediterrània. Quan anys més tard el consistori va demanar la participació dels veïns per saber com volien que es reformés el parc, en Ventura els va traslladat el desig dels residents dels edificis que envolten els jardins -problemàtica que també afecta als propietaris dels negocis- de fer-hi un espai tranquil i segur, lliure d’incivisme i d’actes vandàlics. 

Un altre membre, que prefereix no donar el seu nom, afirma que el paviment que envolta el nou parc infantil pot ser perillós per a la seguretat dels més petits, ja que es tracta de formigó rentat (malgrat que l’interior del parc està recobert de goma). I el paviment de la resta dels jardins és més porós, i més fàcil d’embrutar també. Finalment, no hi ha tanques protectores a tot el perímetre del parc, factor que també ha creat polèmica. “Volem que els nostres nens estiguin en un entorn segur”, reclamava el veí.

“Els tècnics volen fer-nos cas, però no tenen capacitat de decisió”, resumia un altre dels comissionats, tot comparant la situació d’inseguretat creada al barri de la Zona Franca amb el títol del llibre de Paco Candel ‘Donde la ciudad cambia su nombre’.

5 COMENTARIS

  1. Sin dejar sitio para las terrazas por unas jardineras tan grandes y ahora pretenden poner las terrazas en los locales vecinos a los bares quitado visibilidad a otro negocio, suciedad y ruidos

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.