Arriba al districte de Sants-Montjuïc el primer quiosc gestionat per una cooperativa de persones amb discapacitat

Redacció i fotografia: Vanesa Alemán

El 4 de febrer, al número 91 de l’avinguda del Paral·lel, tot eren somriures. Al voltant d’una vintena de persones s’han apropat al quiosc situat en aquesta direcció, el qual ha obert la seva persiana avui després de molt temps en desús. A partir d’ara, aquest espai serà gestionat per Diverscoop, una cooperativa integrada plenament per persones amb diversitat funcional. És el primer quiosc d’aquestes característiques al districte de Sants-Montjuïc i el segon a Barcelona, després de l’inaugurat la setmana passada a Sant Andreu.

Les onze persones que formen la cooperativa han estat un any formant-se, han fet pràctiques i rebut assessorament d’altres quiosquers per aprendre a gestionar aquest tipus de negoci. A més a més, tal com indica Mercè Carrera, membre de Diverscoop, “és un quiosc que ofereix diversos serveis i productes, des de les revistes i diaris que tots tenen fins a productes solidaris i ecològics fets per entitats socials i persones amb discapacitats”. Podem trobar des de clauers o bosses fins a embolcalls de tela reutilitzables pels entrepans. També, oferiran un servei especial per a la gent més gran. “Els hi durem els diaris a casa perquè no s’hagin de desplaçar” ha explicat la Mercè.

A la inauguració s’han acostat algunes personalitats polítiques del districte com el Regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra qui assegura que aquesta iniciativa era “molt necessària pel barri perquè fomenta els espais de relació i reflota d’alguna manera el comerç de proximitat alhora que dona resposta a les persones amb discapacitat intel·lectual que en molt casos els hi costa fer-se un lloc al mercat laboral”. Seguidament, Serra ha informat que “està previst arribar a obrir un total de 10 quioscos com aquests repartits per tota la ciutat”. A l’acte també s’ha apropat el conseller de Ciutadans, David Labrador qui ha indicat que “és una molt bona idea potenciar que persones amb diversitat funcional participin en aspectes laborals del barri i de gestions al carrer”.

Abans d’acabar l’acte, el quiosc ja ha rebut als seus primers clients. Un diari, una revista, xiclets o una embolcall per a l’entrepà han sigut els primers productes venuts en una inauguració marcada per l’alegria, la solidaritat i sobretot les ganes per donar oportunitats a les persones que més ho necessiten.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.