El CAP La Marina participarà per segon any consecutiu d’una marató per estalviar energia als equipaments públics

Foto: Rafel Vidal

Redacció: Vanesa Alemán

El CAP La Marina, conjuntament amb dos CAP més de la ciutat, participaran durant tot un mes a la 5a edició de la Marató d’Estalvi Energètic, l’objectiu de la qual és reduir el consum i conscienciar sobre la importància de fer un bon ús de l’energia. Aquesta iniciativa ha estat conceptualitzada per l’Origen, una empresa d’innovació, ecologia i comunicació que ha patentat la idea i la metodologia de treball. Enguany, un total de 8 ajuntaments i 140 edificis de la Generalitat hi participaran, entre els quals i per primer cop un total de 3 centres de salut. En el cas del CAP La Marina és el segon any consecutiu que hi participa.

Durant el mes de febrer, el CAPs La Marina, l’Adrià (al districte de Sarrià-Sant Gervasi) i el CAP La Sagrera (al districte de Sant Andreu) hauran d’aplicar mesures d’eficiència energètica per conscienciar als professionals que hi treballen i als mateixos usuaris en la importància de les bones pràctiques de gestió energètica a les instal·lacions. Per exemple, al CAP La Marina algunes de les mesures adoptades han estat: reduir la quantitat de llum en aquells espais que no faci falta, tancar els ordinadors i la resta d’aparells electrònics quan no s’estiguin utilitzant o agrupar les vacunes i els medicaments en una sola nevera per reduir el número de neveres en funcionament, entre d’altres. Moltes d’aquestes propostes, han estat fetes pels mateixos professionals del centre a partir de la seva experiència.

La intenció és adquirir hàbits nous i mantenir-los en endavant. En acabat febrer, els resultats absoluts que serveixen de referència es compararen amb dades del mateix mes d’anys anteriors per avaluar-ne l’estalvi assolit. Segons fonts del CAP La Marina, s’espera que, enguany, els resultats d’estalvi obtinguts no siguin tan espectaculars, ja que ja hi ha hàbits adquirits del passat any arran de la participació del centre en aquest mateix projecte, quan sí que les dades de consum van registrar una variació significativa. Tots els recursos estalviats es destinaran a la lluita contra la pobresa energètica i el canvi climàtic.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.