Dones del barri impulsen un projecte per oferir servei de menjador, neteja i activitats de lleure a les escoles

Font: Ajuntament de Barcelona

Redacció: Vanesa Alemán

Un grup de dones de la Marina està posant en marxa un projecte d’emprenedoria col·lectiva sota el nom provisional de “Som la Marina”. El projecte consisteix a oferir servei de càtering, activitats lúdiques i neteja a les escoles del barri. A diferència d’altres serveis semblants, “Som la Marina” pretén oferir un plus diferencial de major qualitat: les dones que ho realitzen volen ser properes i tenir una relació de fluïdesa amb la comunitat estudiantil, amb els nens i amb els pares i mares, ja que coneixen molt bé el barri.

Per fer realitat aquesta idea, les impulsores del projecte s’han format en diversos àmbits com les competències socials i relacionals, la sostenibilitat econòmica, estudis sobre el model de negoci, comercial i també, han estudiat pautes per comunicar i donar a conèixer el seu negoci. A més a més, d’altres també han realitzat un curs de monitores i han descobert quins perfils encaixen millor en cadascuna d’elles: cuina, gestió, comercial… L’objectiu principal que tenen és transferir, amb la seva feina, el que suposa construir un barri entre totes: col·laborant, treballant i respectant-se uns als altres.

Abans de crear el projecte, aquestes dones es trobaven en una situació laboral precària o en atur. Amb la intenció de canviar aquesta realitat, totes es van apuntar a la Marina DONA empenta, un programa d’emprenedoria social, impusalt per Barcelona Activa i el Pla de Barris, que ofereix formació, assessorament i acompanyament per posar en marxa una idea de negoci a dones en situació vulnerable. D’aquí va sorgir aquest projecte, gràcies a la força que aporta crear un grup amb un objectiu comú, amb moltes ganes de canviar les coses i amb una gran tenacitat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.