Una Trepitjada de Raïm memorable a Plus Ultra

Texte: Andrea Bello

El sol i el bon temps ha acompanyat durant aquest cap de setmana a les activitats programades per la 34a edició de la Trepitjada de Raïm al Carrer, que organitza l’Associació de Veïns de Plus Ultra. Una festa històrica que com diu el president de l’associació, Miguel Jiménez, té l’objectiu de “mantenir les tradicions catalanes  al barri i seguir amb aquestes festes que fa molts anys que se celebren”. Al president li fa costat l’Abdó Florenci, membre de l’associació i part de la comissió organitzadora de la festa, el qual considera important que “els joves puguin continuar amb la celebració”.

Va ser molta la gent que es va voler apropar a gaudir de les paradetes d’entitats, el ball de les sardanes, i un munt d’activitats, però sobretot de l’acte principal d’aquestes festes i el qual li dóna nom, la trepitjada del raïm. I, és clar, de la degustació del most resultant. Les carrosses, els gegants i els vestits tradicionals, van acabar de donar-li el toc especial i distintiu a la festa.

L’ex-president de l’Associació de Veïns de Plus Ultra de 92 anys, Francesc Boix, va quedar molt emocionat en veure tanta gent gaudint de la festa: “quan m’ha portat aquí i he vist tot això, és una cosa que m’ha trencat, ha estat una sensació una mica forta”.

Aquesta també ha estat una oportunitat que els nous membres del consell de districte han aprofitat per conèixer una mica millor al barri i el veïnat. El regidor del districte, Marc Serra, va aprofitar el seu torn als parlaments d’inauguració de la trepitjada per lloar la feina de l’organització i destacar “la importància de mantenir les tradicions de Barcelona i catalanes”, així mateix Neus Munté, presidenta de la mesa del Consell, va recordar el passat vinícola del barri i “la importància de mirar cap al futur, als joves que ens han d’ajudar a enfortir el barri”.

A més els consellers Josep Calvo (ERC), Lourdes Vidrier (ERC), Esther Pérez (BCN en Comú), Ancor Mesa (BEC) i David Labrador (C’s), l’exconseller del PP, Jose Antonio Calleja, i l’ex conseller del PDECAT, Sergi Sarri, també van aprofitar el diumenge de sol per fer una passejada per les paradetes instal·lades. Tots van valorar-la molt positivament i asseguren que és una tradició que s’ha de mantenir.

La gran assistència ha estat un dels factors més comentats entre els organitzadors. Un veí comentava el gran nombre d’entitats que enguany  havien posat paradeta. El conjunt que feien les carrosses al carrer, les paradetes animades i la gent amunt i avall en mig de la singularitat de les cases del barri, va crear una imatge de postal i un ambient festiu que va permetre a tothom gaudir del dia.

Les entitats participants van ser les següents: Centre Ancora, Centre Alpi, Associació i Casal La Vinya, Associació Guineo-Catalana Bisila, La Marina Viva, ANC, Centre Cultural Estrelles Altes, Associació de Cuidadors de Persones Dependents de La Marina, Esplai Tresmon, Club Aeromodelisme Delta i l’Associació de Mitjans de Comunicació Local.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.