El barri i la ciutat fan costat al col·lectiu gitano a la celebració del 8 d’abril

L’objectiu de tots els actes ha estat el de donar suport i lluitar contra la desigualtat que encara viu aquest col·lectiu

Redacció: Vanesa Alemán
Fotografia: Abdó Florencio

Avui, dia 8 d’abril, Barcelona ha volgut homenatjar al poble gitano amb diversos actes arreu de la ciutat. Un dels actes més importants s’ha celebrat al Parlament de Catalunya.  El president, Roger Torrent, l’ha presidit i ha afirmat “que amb el reconeixement d’aquest col·lectiu no hi ha prou sinó que s’ha de lluitar conjuntament pel seu futur”. A més a més, també ha recordat que en els 40 anys de vida del Parlament de Catalunya, encara no ha hagut cap diputat gitano. A part de Torrent, a l’acte també han assistit els principals representats de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGiC) els quals han reclamat més presencia de persones gitanes a les institucions.

Susana Martínez, economista i activista gitana, ha afirmat al Parlament que “les noves generacions de gitanos estan plenament formats per poder participar en la presa de decisions”. Tot seguit, també ha recordat que els representants polítics “sempre els conviden a la cambra però mai els conviden a quedar-se”. Francisca Domingo, vicepresidenta de l’àrea de dones de la FAGiC, ha afirmat que la “discriminació” i els “perjudicis” cap a aquest poble encara continuen existint, sobretot a l’àmbit laboral. Per aquest motiu, ha reclamat a les institucions polítiques capaces de revertir aquesta situació i fer justícia.

En la mateixa línia, el barri de La Marina també es va sumar a les celebracions. A l’acte d’avui, hi van participar representats de la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Comerciants de la Marina, Abdó Florencio i Juan Antonio Reyes.

Paradeta d’informació situada al mercat setmanal

Pel que fa al barri, ahir dia 7 d’abril, l’Associació Escola Dominical va situar al mercat setmanal de cada diumenge una paradeta on els encarregats informaven sobre la cultura, valors i costums del poble gitano. També, la passada setmana, diversos joves gitanos van parlar al programa Més A prop teu de la Marina FM 102.5 sobre la seva cultura i costums. L’objectiu va ser el de sempre, fer més visible el col·lectiu i els seus valors històrics i lluitar contra els prejudicis.

Els diferents partits polítics i els seus dirigents també van voler sumar-se a la celebració i molts d’ells han mostrat el seu suport a partir de les seves xarxes socials.

Suport d’Esquerra Repúblicana de Catalunya al poble gitano

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.