Trobada per a fer propostes en torn els usos de la muntanya de Montjuïc

Redacció/Fotografia:Laura Sicilia/Rafael Vidal

El passat dimecres dia 15, com ja havíem informat a La Marina, va tenir lloc, a la Casa del Rellotge de 18.30h a 20.00h, una trobada entre el responsable del parc de Montjuïc, Xavi Martín, i els veïns del barri per tal que aquests segons presentessin les seves propostes en torn la muntanya de Montjuïc per a elaborar el Pla d’Actuació del Parc de Montjuïc.

El 2014 es va elaborar un pla per tal de canviar alguns aspectes sobre la muntanya. En aquest mateix pla va sorgir la idea de la creació del Consell del Parc (equivalent a un consell de barri), però el projecte va quedar aturat i amb ell l’activació del Consell del Parc. Al gener d’aquest any, aquest òrgan va re engegar-se, i des de l’aleshores, ha treballat per escoltar les propostes de tots els barris que limiten amb aquest pulmó verd en mig de la ciutat, com és el cas de la Marina.

Primer, es van organitzar reunions amb les entitats del barri on aquestes ja van expressar els seus suggeriments. I el passat dimecres, va ser el torn perquè els veïns parlessin. No molts van acostar-se a la Casa del Rellotge, però aquells que hi eren tenien molt a proposar.

En un principi, el responsable del parc va explicar tot allò que el Consell del Parc havia estat fent, i posteriorment, es va donar pas als veïns. Els membres de la sala es van dividir en dos grups, i van anar fent propostes mentre membres de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, la qual ajuda en la gestió de polítiques públiques, les apuntaven segons la temàtica a la qual pertanyien. Si es tractaven de plantejaments relacionats amb la convivència, la cultura, esports, lleure i turisme, la mobilitat o l’ecologia urbana.

“Millores en el transport públic per accedir a la muntanya” i “seguretat, més presència de cossos policials. Hi han zones perilloses, poc il·luminades i on de vegades et trobes situacions compromeses”, van ser propostes exposades pel veí Eduardo Tudela, però també les dues sol·licituds més compartides pels assistents, sobretot la referida al transport, la qual la consellera del districte, Esther Pérez, va voler recalcar en finalitzar la trobada.

“Reforçar la neteja de les zones de pícnic” i “aprofitar la proximitat de la muntanya al nostre barri i que s’organitzin més excursions escolars i activitats pels joves en ella”, és el que reclamava en Tomàs Martínez, membre de l’Associació Memorial democràtic de Seat. “Ampliació d’horts urbans”, “banys públics”, “millor senyalització de camins, fonts…” i “millor manteniment dels pipicans” era el que sol·licitava en Manuel Jiménez. També es va requerir la protecció de la fauna de Montjuïc i el manteniment d’espais interessants de la muntanya, així com la seva potenciació, com el far o unes coves del costat del litoral. Aquestes reivindicacions les va exposar en Julio Baños.

En Xavier Martín va informar que al web https://www.decidim.barcelona/?format=html&locale=es també hi ha la possibilitat de fer propostes fins al 26 de gener, data en la qual es posarà fi a aquest pla del Consell del Parc amb una trobada al CaixaForum, la qual requereix inscripció prèvia i en la que s’exposaran les conclusions de totes les reunions, per tant, quines seran les propostes que es portaran a terme, i es farà una ronda de debat final.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.