Es descobreixen uns grafits dels presos en el Castell de Montjuïc

Foto: Ajuntament de Barcelona

Durant la restauració dels calabossos per obrir-los al públic, es van trobar uns grafits de presos que daten, segons l’Ajuntament de Barcelona, entre finals del S. XIX i l’any 1941. Aquests grafits inclouen dibuixos de tot tipus i escrits diversos, des de relats autobiogràfics fins proclames polítiques, fins i tot, operacions matemàtiques.

Més de 500 grafits en un mateix espai, que aporten informació del perfil, la situació o la procedència dels presos. Hi ha escrits en català, castellà, italià, francès o anglès, i fins i tot en llatí o sànscrit.

Aquests dibuixos i escrits ofereixen un nou al·licient per visitar el castell; només el 2017, el castell va rebre 736.000 visites.

Millores en l’accessibilitat del castell

S’han fet unes millores per tal de fer el Castell de Montjuïc un espai més museístic. S’ha habilitat una nova entrada, un espai de venda de tiquets i una zona d’acollida. A més s’han fet dues aules-taller a les sales del que era el pati d’armes, nous lavabos i un cafè restaurant, que funcionarà després de l’estiu.

Aquesta rehabilitació permet millorar l’accessibilitat, en especial per a les persones amb mobilitat reduïda, amb la instal·lació d’un ascensor.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.