La Taula de Dones de La Marina impulsa la iniciativa “espais liles”

Els comerços seran un refugi per a totes aquelles dones que pateixin violència de carrer

Presentació durant l'acte central de la Taula de Dones a la Plaça de la Marina el passat 25-N

Espais liles és una iniciativa de caràcter comunitari impulsada per la taula de dones de la Marina que va sorgir arran d’un debat i reflexió el 8 de març en el qual es van localitzar una sèrie de zones conflictives. Aquest projecte té com a objectiu principal convertir tots els punts negres o zones d’assetjament on les dones se senten més vulnerables en espais segurs per a elles. S’involucren molts agents del territori entre els quals trobem comerços de restauració, equipaments de proximitat i botigues en general.

En el primer mapeig realitzat el 8 de març, es van localitzar 13 espais (El Polvorí, plaça de Les Matemàtiques, Mineria, Can Sabaté, Estrelles altes, jardins de l’Alboreda, la Vinya, plaça Cerdà…) encara que la idea és engrandir l’activitat perquè puguin ser punts més concrets i perfilar millor el tipus d’assetjament que es dóna a cada zona.

Un dels espais considerats com a punt negre és la plaça de la Mediterrània, la qual volen transformar en lila perquè, a qualsevol hora en què una dona se senti insegura, tingui un espai on acudir per poder proporcionar-li l’ajuda que necessiti de manera adequada i immediata.

Aquests espais passaran per un procés de formació que impartirà la taula de dones per ajudar i sensibilitzar als comerciants perquè tinguin eines per ajudar amb el nivell i la responsabilitat que correspon.

El distintiu que identificarà i simbolitzarà els espais liles serà fruit dels més joves, la idea inicial és fer un concurs en què participin estudiants de l’IES Domènec i l’IES Montjuïc de manera que puguin aportar idees i conèixer el projecte, sobretot les joves. També es comptarà amb centres d’integració social i amb la comunitat educativa en general, partint dels col·legis què són les bases des de les quals s’han de treballar aquest tipus de projectes.

La iniciativa neix de la necessitat de crear espais en els quals les dones no se sentin insegures on els comerços siguin una resposta ràpida i esdevinguin en punts segurs. Les finalitats són moltes, entre les quals es troben visibilitzar la violència de carrer, que les dones se sentin lliures a l’anar pel carrer, erradicar la violència masclista i a més, la detecció d’altres tipus de violència que pateixen les dones, sigui física o psicològica.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.