La manca de locals al barri es converteix en polèmica

IRIS VIEIROS|

Des del districte es busquen solucions, començant per la cessió d’espai a La Platgeta de La Marina

Als últims mesos nombroses associacions del barri s’han quedat sense local per desenvolupar les seves activitats. Entre elles es troba la recent pèrdua de la Platgeta de La Marina, la qual el passat mes va haver d’abandonar l’espai de la Unió d’Entitats que portava utilitzant des del 2009. Davant aquesta problemàtica es planteja un futur incert per a les entitats que es veuen desprotegides des de l’Ajuntament.

Tot i així, Albert López, conseller municipal del districte de Sants-Montjuïc, assegura que “actualment a La Marina hi ha recursos i equipaments suficients per donar servei a totes les associacions que ho han demanat i que han demostrat tenir una activitat regular al barri”. Això si, molts cops compartint espai i material les unes amb les altres, fet que el conseller veu com “una oportunitat per valorar allò que és comunitari”.

Fent un repàs del conjunt d’equipaments públics que gaudeixen els veïns de La Marina de Port i de La Marina del Prat Vermell, Albert López assegura que el barri es troba “a un nivell semblant a la resta del Districte i de la ciutat”. A més, assegura que, a part de La Platgeta, “no hi ha hagut cap més demanda formal d’entitat sense espai a La Marina”, més enllà d’algunes que desitjarien millorar el seu espai o tenir-ne un de propi.

Actualment, la xifra global de tots els equipaments públics, contant només els Casals de Barri i els locals cedits a entitats, rondaria entorn els 1.520 m2. D’aquests, La Marina compta amb una biblioteca pública, amb tres Centres Cívics i amb quatre Casals de Barri.

En quant a les associacions i entitats, l’Associació de Comerciants de La Marina, la Mancomunitat de Veïns d’Estrelles Altes, l’Associació d’Escacs, la Unió d’Entitats, la Fundació Paco Candel i, recentment, l’esplai La Platgeta també gaudeixen de la cessió d’un espai.

Els locals de La Marina són cedits i aprofitats per entitats del barri. “No hi ha cap que sigui propietat de l’Ajuntament”, assevera López. La seva administració és autònoma, d’acord als respectius convenis de cessió; a excepció d’alguns com La Bàscula, que és de gestió privada, i el Centre Cívic La Cadena, de gestió cívica per la Unió d’Entitats de La Marina.

Pel que fa a la problemàtica de La Platgeta, el conseller remarca que “mai ha disposat de local fins ara” ja que el que usava era un espai que l’Ajuntament havia cedit a la Unió d’Entitats de La Marina, la qual fa quatre anys va decidir permetre’ls-hi temporalment l’ús. Així doncs, “en el moment en que la Unió considera que ja no pot acollir més a l’esplai, el districte ha de buscar una solució per tal de no aturar l’activitat de La Platgeta”, assegura. Aquesta consisteix en un espai que se’ls ha atorgat al carrer Mare de Déu del Port per tal que els monitors puguin emmagatzemar el material i preparar les activitats.

Així mateix, López anima a totes les entitats que no trobin espai al barri, a comptar amb el suport del districte per tal de continuar la seva activitat en un local i no haver de desaparèixer.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.