Jornada commemorativa en memòria d’Antonio Ruíz Villalba

El proper dimecres 18 d’octubre hi ha una concentració en memòria d’Antonio Ruíz Villalba, treballador de la SEAT, ferit de mort per la policia franquista durant l’ocupació de la fàbrica en defensa de la dignitat i la llibertat de la classe obrera.

La concentració tindrà lloc a les 12 h davant la placa commemorativa, ubicada en el recinte dels aparcaments de SEAT a la Zona Franca de Barcelona, al costat de Catalunya Motor SEAT, al carrer A, número 69. A les 13 h, la concentració es produirà a la plaça Ruíz Villalba, al barri de les Vivendes de SEAT. L’organitzadora és l’Associació Memorial Democràtic de Treballadors/es de SEAT.

El 18 d’octubre de 1971 va haver-hi una vaga i ocupació pacífica de la fàbrica per la readmissió d’obrers acomiadats mesos anteriors, i Ruiz Villalba era un dels treballadors que va participar en la reivindicació. Davant aquesta demanda, l’empresa va sol·licitar intervenció policial. El cos de la policia va entrar armada dins la fàbrica, i es va produir una lluita que es fa allargar fins a la nit. Va haver-hi trets i ferits, i Antonio Ruíz va resultar ferit de mort.

Cada any, per aquesta data, es concentren al lloc dels fets per commemorar aquest fet que “representa la lluita i les víctimes que van caure per defensar les llibertats sindicals”, segons explica Carles Vallejo, president del Memorial Democràtic de Treballadors/es de SEAT.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.