Desenes de persones es mobilitzen davant de l’Agència Tributària Catalana

Twitter @SòniaPeraltaT

Aquest matí, el cos de la Guàrdia Civil espanyola ha incursionat en diferents departaments de la Generalitat, inclosa l’Agència Tributària de Catalunya. Segons han informat fonts del Govern, els agents buscaven documentació relacionada amb el referèndum de l’1-O.

A través de les xarxes, alguns dels manifestants han compartit una mobilització pacífica que està tenint lloc des de primera hora  a les portes de la nova seu de l’agència tributària catalana que es troba al Passeig de la Zona Franca amb carrer de Cisell, on s’està produïnt un escorcoll per part dels agents i ha interrogat al director de l’agència i al cap responsable informàtic.

 

Els manifestants han realitzat crides a favor del referèndum previst per l’1-O amb consignes com “votarem!”.

El president de l’Assemblea Nacional de Catalunya, Jordi Sánchez, ha declarat “Ha arribat el moment: resistim pacíficament: sortim i defensem les nostres institucions”.

El Govern espanyol va passar a prendre el control de les finances de Catalunya, en un intent d’evitar que els diners públics es gastessin en la votació.

La data límit perquè els dirigents catalans abandonin la crida al referèndum s’ha acabat i Espanya es prepara per assumir el finançament de la majoria dels serveis públics, inclòs el pagament dels salaris dels treballadors com ja va amenaçar el ministre Montoro.

L’atac a les finances catalanes

El passat 1 de juliol, el Parlament de Catalunya va activar el sistema informàtic de recaptació d’impostos, era el pas previ per a administrar tot el territori català en aquest procés de desannexió amb el territori espanyol.

Carles Puigdemont va assegurar que la Agència Tributaria de Catalunya amb un potencial de recaptació de 42.000 milions d’euros està “preparada” pel desprès de l’1-O.

Però ara, l’Hisenda espanyola diu que l’entrega de les noves atribucions a l’agència catalana per part del Parlament podria implicar una indemnització d’uns quatre milions d’euros. Tot i que avui el govern espanyol començarà a fer-se càrrec del servei i evitar que comenci la seva activitat regular.

El ministre no es va mossegar la llengua després d’amenaçar als ciutadans catalans que si en feien ús d’aquesta agència tributària comportaria sancions administratives.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.