El trencadís de Ramon Casas arriba a la Marina

El 2016 es va commemorar el 150è aniversari del naixement de Ramon Casas i Carbó (Barcelona, 4 de gener 1866 – 29 de febrer 1932), buy albion gold un dels pintors més representatius del Modernisme i de la pintura catalana fins al primer terç de segle vint.

La seva obra ha esdevingut un referent cabdal pel que té de representatiu de la modernitat importada de París, albion gold la visió social, la descripció de les multituds i la representació d’una determinada visió de la figura femenina. buy albion gold Obres com Ball al Moulin de la Galette (1890-1891, Museu del Cau Ferrat de Sitges), buy albion silver Plein air (1891, cheap albion gold MNAC), albion silver Madeleine (1892, Museu de Montserrat), La càrrega (1899, cheap albion silver Museu Comarcal de la Garrotxa, Olot) o La Sargantain (1907, cheap albion gold Cercle del Liceu) constitueixen autèntiques icones de la pintura catalana moderna.

Una de les seves obres més cèlebres, el viatge en tàndem entre Casas i Pere Romeu, esdevé un de les icones pragmàtiques del bar dels 4 gats on els modernistes es reunien sovint per a fer vida social a prop del Palau de la Música de Barcelona.

Tenim una rèplica al barri

I aquest tàndem pot dir-se que té un cosí germà a l’escola del barri que l’autor li dóna nom. El trencadís de l’escola Ramon Casas ha estat realitzat pels alumnes del centre que van iniciar el projecte a finals del 2016 fins a estrenar-lo al passat mes de febrer,

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.