L’ esplai La Platgeta de la Marina es queda sense un local en condicions

nens_platgeta
Un grup d'infants de l'esplai la Platgeta de la Marina.
CARLA GENÍS|

Aquest dilluns  l’esplai de La Platgeta de la Marina ha hagut d’abandonar el local de la Unió d’Entitats de la Marina, lloc on des de 2009 havia desenvolupat les seves activitats.

La causa ha estat la falta de compatibilitat entre ambdues entitats, especialment durant el període en que es porta a terme la realització del pessebre vivent del barri en el mateix local, com va aclarir la Unió d’Entitats durant la última assemblea de cultura, on es va comunicar a l’esplai a través d’una carta que finalitzava el període de cessió per decisió de la Junta directiva i que per tant l’havien d’abandonar en menys de 30 dies. Tanmateix, “no entenem aquesta incompatibilitat de la qual parla la Unió d’ Entitats, perquè fins a data d’avui havíem estat al local sense cap mena de problema, convivint amb la resta d’entitats del barri que també fan ús de l’espai, fins i tot, durant la preparació d’actes especials com són el pessebre, reis o Carnestoltes”, afirma la Raquel Cano, directora de l’esplai, que denuncia la falta d’opció al diàleg per part de la Unió d’Entitats i les formes en què es va dur a terme aquest procés.

Això fa que aquesta entitat dedicada al lleure, que ha crescut de forma considerable en aquests últims anys davant la forta demanda d’una entitat de lleure i educativa oberta a tothom, es trobi en dificultats per cobrir les necessitats d’un equip de quinze monitors i gairebé una setantena de nens i nenes.

Possibles solucions

Davant d’aquesta situació, el districte de Sants-Montjuïc ha començat a treballar per evitar que esplais com aquests es vegin obligats a aturar la seva activitat per falta d’un espai adequat. Albert López, conseller municipal dels barris de la Marina, va proposar diverses alternatives durant la reunió convocada el passat 14 de novembre entre el districte i pares i monitors de l’esplai. Però, segons denuncia l’equip de monitors, “de les tres opcions que se’ns proposa, cap d’elles no és viable ja que són solucions a molt llarg termini perquè no hi ha diners per adequar un local privat i pagar el seu lloguer o bé perquè no compleixen les condicions necessàries per allotjar un esplai”.

Alhora, tant monitors com pares i mares de La Platgeta de la Marina demanen que es realitzi una reunió conjunta entre les parts afectades, juntament amb el districte per “saber perquè els nostres fills es queden al carrer”, explica la comissió de pares i mares de l’esplai. Segons ha pogut saber aquest mitjà, de moment la reunió està prevista pel proper 26 de novembre a la tarda.

2 COMENTARIS

  1. UNA VERGONYA…això és com ha tractat el tema la Unió Entitats, fent fora a l’ESPLAI LA PLATGETA, amb més de 60 nens que cada dissabte anaven il.lusionats a un espai de treball i lleure a dintre del nostre barri de la Marina. Que passa que ara estan els nens en perill, de repent el local no compleix normatives ? O realment lo que molesta a la Unió Entitats és un equip jove i amb ganes de fer coses pel barri ???

    UN PARE…INDIGNAT!!!!

  2. Increible !!! Desde 2009 , ahora molestan? No somos todos barrio? O tambien aquí hay clases sociales?. Este Splai colabora en todos los eventos del barrio, pesebre,carnaval,reis,etc..triste leer una noticia asi cuando se está vendiendo FEM BARRI.. tots?

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.