Les obres de Can Clos creen polèmica entre els veïns i el districte

Des de la Conselleria es recolzen aquestes reformes per reduir la sectorialització del barri

IRIS VIEIROS

És ja de coneixement general el descontent veïnal que estan provocant les obres de remodelació de Can Clos, iniciades al setembre. Una queixa amb 200 signatures dirigida a la Conselleria del Districte ha sigut el fet que ha posat en evidència el malestar dels veïns. En ella han reclamat modificacions dels plànols de reforma, ja que creuen que porten més inconvenients que millores. Davant això, què opina la Regidoria?

Ens traslladem a la seu del districte per parlar amb el conseller Albert López. Després de mostrar alguns dels plànols de les innovacions urbanes, com les del carrer de la Pedrera del Mussol o del Diligències, l’Albert ha explicat que l’objectiu de les reformes és la millora de l’espai públic de la barriada i la reducció de la seva sectorialització. En concret, les obres pretenen reformar la via pública, que actualment es troba deteriorada; millorar el paviment, les escombraries i l’enllumenat; així com augmentar la connectivitat interna de Can Clos, permetent accedir a edificis on avui en dia és impossible pels serveis d’emergència.

Respecte a la protesta de que no es va informar als veïns sobre el projecte, l’Albert assegura que es van fer tres Consells de Barri; tres Comissions de Seguiment; i una reunió informativa amb la Comissió de Seguiment de la Llei de Barris de la Vinya, Can Clos i Plus Ultra. A més de tres reunions obertes amb els veïns de Can Clos. “Qui no es va informar és perquè no va voler”, afirma.


Pel que fa a la queixa del possible increment del vandalisme a la zona a causa de les obres, l’Albert assegura que a “llocs diàfans i clars on accedeix la gent, difícilment hi haurà drogues. Incivisme? Com a tot arreu. Per què hauria d’augmentar amb les reformes si el que es pretén, precisament, és obrir carrers, posar més i nou enllumenat i fer més transitable en general el barri?”.

La polèmica és tal que, pràcticament, veïns i districte es troben enfrontats i, tot i que ja han arribat a algun acord, la tensió es manté latent.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.