L’Ajuntament informa: Activat el Pla Bàsic d’Emergència municipal per ventades en la fase d’alerta

Es recomana als ciutadans extremar les precaucions amb tendalls, persianes, arbres, etc; i en la conducció de vehicles i activitats a l’aire lliure

Atesa la situació meteorològica i l’increment de serveis de Bombers de Barcelona relacionats amb les ratxes de vent a la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Protecció Civil municipal han activat a partir de les 9:25h el Pla Bàsic d’Emergència per ventades a la ciutat en la seva fase d’alerta. La previsió indica que els forts vents, superiors als 25 m/s (90km/h), es podrien mantenir fins les 19 hores d’avui.

Recomanacions de prevenció i autoprotecció per ventades.

Davant la previsió que es produeixin vents forts a la ciutat, Protecció Civil recomana informar-se de les condicions meteorològiques previstes i atendre les indicacions que es donin pels mitjans de comunicació. Així mateix es donen una sèrie de consells a tenir en compte per les persones que es trobin a dins de casa o a l’aire lliure o bé hagin de viatjar.

A casa:
-Cal tancar i assegurar portes i finestres.
Baixar les persianes i recollir els tendals.
Retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar un accident, revisar els elements fixes (antenes, aparells d´aire condicionat, claraboies etc.).
-Tenir cura dels vehicles que estiguin aparcats al carrer (cotxes, motos) ja que el vent pot fer caure les motos o algun element de mobiliari urbà.

A l´aire lliure:
-Si cal sortir al carrer és convenient allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant d´edificacions en construcció (bastides, grues) o en mal estat.
Extremar les precaucions en la realització d´activitats a l´aire lliure (patis d´escoles, esports etc.) especialment en les activitats de muntanya i/o en zones arbrades.

Si ha de viatjar:
-Davant la predicció de ventades s´ha de procurar evitar els desplaçaments per carretera, i si és necessari fer-los, cal extremar les precaucions per la possible presència d´obstacles a la via.
-En el cas de desplaçaments per carretera s´ha de reduir la velocitat, especialment en cas de vehicles pesants (camions, autocars, i caravanes) ja que són molt sensibles a les ràfegues fortes de vent.
-Cal informar-se, abans de circular de l´estat de la xarxa viària trucant al telèfon d´informació ciutadana 012 o al web del Servei Català de Trànsit www.gencat.net/transit

Si es troba en zones marítimes: 

-S’ ha de procurar allunyar-se de la platja i d’indrets baixos que puguin ser afectats per les marees i l’onatge que sovint acompanyen les fortes ventades. En aquestes situacions la mar adquireix condicions extraordinàries i pot arrossegar-lo si es troba a la seva proximitat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.