Xerrada sobre relacions tòxiques

Redacció/Fotografia:Laura Sicilia/Rafel Vidal

“No existeixen les mitges taronges, som taronges senceres”. El dilluns 21, la psicòloga Sandra Ferrer va ser a la biblioteca Francesc Candel per parlar sobre relacions tòxiques. La xerrada, que va començar a les 19h, va reunir a gent de diverses edats, més grans que no pas joves i sobretot dones, tot i que també hi havia alguns homes.

 

A través d’imatges i frases com “sin ti no soy nada”, la psicòloga va explicar que les relacions no consisteixen en la dependència “la teva parella t’ha d’escollir, no necessitar”, aquestes han de ser simètriques i basar-se en la fórmula 1+1=3, és a dir, ambdós membres de la relació han de ser independents i junts crear. També va donar resposta a preguntes típiques que solen plantejar-li com “Com se si va bé la meva relació?” “Una relació funciona quan és fàcil, tenim naturaleses compatibles, som amics, hi ha passió, confiança i empatia”. Va explicar les dues fases d’una relació, enamorament i amor, perquè hi ha persones que atrauen sempre el mateix tipus de persona, i va destacar la importància de la transparència fent ús d’una metàfora que a ella un dia li van dir: Si tu vas de copilot en un cotxe i tens set, què faràs? Demanaràs a l’altra persona que aturi el cotxe, no? No esperarem a que ens llegeixi la ment. “Doncs aquest és l’error número u de les parelles, esperem que l’altra endevini el que pensem i ens frustrem si no ho fa, quan el que em de fer és aturar-nos i parlar”. Va anomenar alguns autors que tracten sobre les relacions tòxiques i de qui ella és seguidora, com Joan Garriga o Walter Riso, de qui va recomanar el llibre ¿Amar o depender? , el qual es troba a la biblioteca del barri.

En finalitzar, els presents van felicitar-la i donar-li les gràcies per la xerrada, ja que la va realitzar de manera molt dinàmica, propera i utilitzant exemples clars i quotidians.

Sandra Ferrer consulta a Espai Tau psicología i a través d’Skype, a més podeu seguir-la a Instagram, Facebook i Youtube.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.