ABD amplia el seu catàleg de tallers amb sesions per a la prevenció del bullying

ABD, Associació Benestar i Desenvolupament, encara el curs escolar 2016-2017 amb novetats en el seu catàleg de tallers per a relacions igualitàries i lliures de violència. A més de treballar aspectes com el mite de l’amor romàntic i la diversitat sexual, també s’oferirà formació centrada en l’assetjament escolar o bullying, una problemàtica creixent a les aules que té greus conseqüències en qui ho pateix. El nou catàleg de formació inclou 16 tallers per a estudiants de primària i secundària i sessions de formació per a professorat i famílies en matèria d’igualtat i prevenció de relacions violentes.

Per al curs 2016-2017 les novetats són Diguem no al Bullying, taller dirigit a primària per a la prevenció de l’assetjament escolar, i Transgredim, centrat en l’exploració del model Home i Dona existent en la nostra societat i els estereotips i expectatives de gènere.

L’assetjament escolar és qualsevol maltractament psicològic, verbal o físic produït entre els escolars de forma reiterada. És un fenomen cada vegada més present a l’última etapa de l’Educació Primària. És per això que és especialment important donar informació concreta sobre el fenomen i apel·lar a l’empatia dels nens i les nenes, però sobretot, sensibilitzar al conjunt de la classe per fomentar una posició clara de rebuig i tolerància zero a la violència. En el taller “Diguem no al Bullying” es fa una dinàmica que facilita poder diferenciar clarament entre el bon tracte i el mal tracte i generar un espai on poder compartir les emocions davant les agressions dels altres. En la segona part del taller, s’introdueix una dinàmica que promou l’empatia cap a les persones excloses i permet reflexionar al seu entorn de la capacitat d’acció que té la classe per frenar qualsevol tipus d’agressió i relacionar-se des del respecte.

[blockquote style=”1″]És important donar informació concreta i apel·lar a l’empatia dels nens i les nenes, i sensibilitzar al conjunt de la classe per fomentar una posició clara de rebuig i tolerància zero a la violència[/blockquote]

Pel que fa al taller Transgredim, mitjançant un joc de role-playing s’explora el model d’Home i Dona existent a la nostra societat i l’assignació en aquests d’uns rols, formes de ser i actuar. Al llarg de la dinàmica s’aprèn a diferenciar entre el concepte de sexe biològic i d’identitat gènere. A més, a través d’una reflexió guiada, es discuteixen els estereotips i les expectatives de gènere fent èmfasis en com aquests ens limiten les possibilitats de ser. D’aquesta manera s’ofereix una mirada crítica a través de la qual l’alumnat pot explorar un ampli ventall de masculinitats i feminitats on poder-se construir amb més llibertat.

Catàleg_2014-15

Els tallers d’ABD s’imparteixen en escoles i instituts de Catalunya, a professionals de l’àmbit social i educatiu dels ajuntaments o a altres institucions o entitats que ho sol·licitin. Per a informar-vos sobre els tallers d’ABD, podeu contactar amb Bet Canal (bcanal@abd-ong.org).

Associació Benestar i Desenvolupament 

COMPARTEIX
Article anteriorPropostes
Article següentTransitant
Mitjans de comunicació dels barris de la Marina. Segueix-nos a La Marina FM (102.5), el diari La Marina, La Marina Digital, La Marina APP i a les xarxes socials.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.