TMB transporta 12,7 milions de passatgers més el 2015

Font: Ajuntament de Barcelona

Durant el 2015 les xarxes de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) van permetre 572,9 milions de viatges, 12,7 milions d’usuaris més respecte a l’any anterior. Per la seva banda, la xarxa de metro que encara reclamen al barri de la Marina tanca l’any amb 385 milions de validacions, un 2,5% més.

L’any passat es van fer 9,3 milions més de viatges en metro respecte al 2014 i 3,9 milions de viatges més en autobús. El 2016 la xarxa d’autobusos de Barcelona seguirà creixent i, a partir del 29 de febrer, entraran en funcionament 3 línies noves: l’H4, la V11 i la V13. Pel que fa al Bus Turístic, ha tingut 187,8 milions d’usuaris, amb una variació a l’alça de l’1,9%.

Mercedes Vidal, regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, ha qualificat aquestes dades d’“encoratjadores” i ha augurat una bona previsió per al 2016, l’any de posada en funcionament de l’L9 del metro, que connectarà la Zona Universitària amb l’Aeroport El Prat. Ha afegit que per fidelitzar els usuaris cal treballar en mesures com ara “la contenció tarifària i la potenciació de les tarifes socials”. La L10, que passarà per la Marina i el polígon industrial de la Zona Franca, sembla que encara haurà d’esperar.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.