Nou punt d’assessorament laboral a l’Escola Bàrkeno

MIQUEL VERA | Els barris de la marina compten des de fa una setmana d’un nou punt d’assessorament laboral. Aquest servei està situat a l’Escola Bàrkeno, ubicat al barri de la Marina del Port i que també dóna cobertura al barri de la Marina del Prat Vermell. Es tracta d’un espai d’orientació a la recerca de feina impulsat conjuntament per Barcelona Activa i el Districte, i pertany a la xarxa de punts d’atenció laboral repartits per la ciutat amb l’objectiu d’apropar els serveis d’ocupació municipal als barris amb taxes d’atur més elevades.

Aquest nou espai s’ha posat en funcionament dins les instal·lacions del centre educatiu Bàrkeno (Pg. Zona Franca 56-64, 2a planta), i substitueix l’anterior ubicació
provisional a l’edifici “Sertram“, prop dels pavellons de Gran Via de Fira de Barcelona. Disposa d’una aula informàtica i vuit espais polivalents per a la realització d’acompanyament personalitzat a la recerca de feina i tallers grupals, que seran impartits per un equip de dos orientadors laborals.

55 dels 243 veïns del barri assessorats des de gener ja han trobat feina

El punt d’assessorament laboral compta amb una àmplia carta de serveis de promoció de l’ocupació, que inclou punts d’assessorament laboral, cursos de formació professional –cambrer, mosso de magatzem, etc.–, cursos de capacitació per a la recerca de feina, cursos de desenvolupament de competències transversals –comunicació, treball en grup, etc.–, cursos d’alfabetització digital, plans d’ocupació i les Cases d’Ofici –formació i contractació–. També s’impulsa la promoció del comerç, amb serveis de professionalització de les associacions de comerciants, formació de botiguers i organització de fires i esdeveniments.

Aquest projecte permet arribar cada any a més de 3.000 persones, la majoria de les quals amb especials dificultats d’inserció, i assoleix resultats d’inserció molt positius. En aquest sentit, el 2013, 1.178 persones han trobat feina als sis mesos després d’haver participat en aquest Programa.

Fent referència als barris de la Marina, de gener a setembre d’aquest any s’han atès 243 persones aturades mitjançant el programa, de les quals 55 ja han trobat feina. D’aquestes 55 persones, el 7% han signat contractes indefinits, i la resta contractes temporals; dels contractes temporals, el 48% té una durada de més de 3 mesos. Sobre el total de 243 usuaris, el 61% eren aturats de llarga durada, i també el 61% no cobraven cap prestació. Pel que fa a nivell d’estudis, el 60% no tenia certificat d’Estudis Primaris, mentre que el 38% eren graduats en Estudis Secundaris, i el 2% restant tenien titulació universitària.

La inauguració de l’espai es va realitzar el dia 24 d’Octubre i va comptar amb la presència de l’alcalde Trias i el regidor de Sants Montjuïc entre d’altres.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.