Càncer de mama: el tumor més freqüent en dones occidentals

El càncer de mama és el tumor més freqüent entre les dones occidentals. Cada any, a Espanya, es diagnostiquen 25.000 nous càncers de mama.

Segons dades estadístiques, es calcula que 1 de cada 8 dones tindran càncer de mama al llarg de la seva vida, actualment, més de 63.000 persones a l’any pateixen aquest càncer.

La majoria de casos es diagnostiquen entre els 35 i els 80 anys. Per aquest motiu, fonts sanitaries recomanen realitzar mamografies periódiques a partir dels 45-50 anys.

Aquest any ja s’han diagnosticat uns 4.500 casos de càncer de mama a Catalunya, segons ha fet públic el Departament de Salut.

El codi europeu contra el càncer ressalta que la lactància materna redueix el risc de patir càncer per a la mare.

Aquesta reducció serà aproximadament d’un 4% per cada 12 mesos acumulatius, és a dir, la suma de períodes en què una dona ha alletat cada nadó. A més, recomana com a mínim alletar fins als 6 mesos d’edat i, a partir d’aleshores, alternar la lactància amb aliments apropiats per al nadó.

Per altre banda, el Departament de Salut ha estrenat una comunitat virtual privada per donar suport psicosocial als pacients de càncer.

Es tracta de la primera comunitat virtual privada de pacients que, a través de La Meva Salut, connectaran amb professionals especialitzats en suport psicosocial en càncer.
Entre d’altres, als pacients se’ls ofereix poder realitzar els tractaments psicològics grupals online, sense haver de anar a l’hospital i amb total garantia de confidencialitat i seguretat. En aquest cas, participen a la vegada entre 5 i 7 pacients i, fins ara, han participat unes 60 persones amb excel·lents resultats.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.