Adults, gent gran i TV

Gairebé tothom gaudim d’una estoneta a casa veient la televisió. Ens relaxa, ens ajuda a “desconnectar”,  a pensar en altres coses,… Però aquest fet tan senzill de veure la tele, si n’abusem, es pot convertir en un problema per la salut com ara veurem.

Recentment s’ha vist que el risc de desenvolupar una discapacitat i tenir dificultats per caminar es triplica en les persones grans que passen més de 5h al dia veient la televisió, i que , a més, fan 3h o menys d’activitat física a la setmana. 

Tot això ha esdevingut del resultat d’un estudi fet als EEUU.

Al treball d’investigació es van incloure homes i dones sans d’ edats compreses entre els 50 i els 71 anys. Els autors de l’estudi van tenir en compte el temps que passaven veient tele i que realitzaven exercici o d’altres activitats físiques com tasques de la llar o treballs al jardí.

Després de 10 anys de seguiment, un 30% dels participants van afirmar que tenien problemes de mobilitat, com dificultat per caminar, o fins i tot, no podien fer-ho. Els investigadors comprovaren que aquells que passaven asseguts més de 5h diàries veient televisió en tenien un 65% més de risc de patir problemes de mobilitat i discapacitat, independentment de la seva activitat física, que aquells que dedicaven menys de 2h a veure TV. 

L’actual estil de vida ,sobretot a les ciutats, on les feines són menys físiques, el temps l’oci està associat a activitats com veure sèries al sofà, mirar internet al mòbil, quedar per prendre alguna cosa asseguts amb amics, anar al cinema, etc, fomenta moltes hores de sedentarisme. La inactivitat física és més perillosa a partir dels 50 anys, perquè l’envelliment ens torna més vulnerables al deteriorament que produeix.

Per tot això, proposem que ens mantinguem actius, reduïm el temps que passem asseguts i que caminem o fem qualsevol tipus d’exercici que ens agradi tant com puguem.

Al nostre barri hi ha un munt de propostes per mantenir-nos actius! Traiem-los profit! Als centres cívics ( Casa del Rellotge, La Cadena, Sala Pepita Casanellas), AAVV La Vinya, La Bàscula, La Capa i als CAP Carles Ribas o La Marina us podem ajudar a trobar aquella activitat que us engresqui i us ajudi a estar més saludables! Compteu amb nosaltres!

Marta Cañibano Gómez

Infermera d’Atenció Primària

CAP Dr. Carles Ribas

2 COMENTARIS

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.