Dijous d’una a dues de la tarda, Fem Salut!

Sanitaris dels CAPs del barri prenen els micros de la Marina FM per arribar més als veïns i veïnes

Els CAP són centres de salut de proximitat referents en què pensem tant bon punt ens sentim malament. Però tot està passant tant de pressa, i hi ha hagut tants canvis, que els sanitaris han reclamat un espai propi a l’emissora local per arribar a molta més gent que els està fent preguntes diverses sobre aquests canvis i sobre d’altres tantíssims temes. 

Des del CAP Magòria i el CAP Carles Ribes han organitzat els seus equips professionals, compromesos, agosarats i innovadors, que tot i l’enorme tasca que ara mateix suporten han decidit plantar-se davant els micròfons per convidar els seus pacients a trobar-s’hi amb altres oients i parlar de manera relaxada i compartint experiències i dubtes a l’aire!

“Estem molt il·lusionats de començar aquest projecte, volem utilitzar la ràdio per arribar als veïns i veïnes” comenta Francisco Díaz, metge director del CAP la Bordeta, i “és un projecte que feia temps que portàvem plantejant, ens servirà per resoldre els dubtes i crear vincles amb el veïnat”, afegeix Paula Caparrós, infermera del CAP Carles Ribas.

Als primers programes els sanitaris han compartit de viva veu com havien viscut tot el terratrèmol social que ha significat la pandèmia: serenor, molta professionalitat i sentit de responsabilitat i comunitat, però també, i com qualsevol persona, amb temors i  neguits.

Tot i que la seva relació amb els micròfons dista molt de ser la que tenen amb l’estetoscopi, per exemple, s’han sentit d’allò més a gust en utilitzar un to distès, amè i espontani. “La idea és fer-ho agradable, i utilitzar el llenguatge propi de nostres veïns i veïnes, volem convidar la gent a pensar la salut en una dimensió àmplia, com una qüestió diària, d’hàbits saludables i molta estima personal, també”.

Un altra punt fort que té el programa és la participació. Cada dijous es planteja una pregunta que el oients poden contestar per xarxes socials i missatgeria de WhatsApp, a més de tenir un espai de trucades telefòniques en directe per a qualsevol consulta. Fem salut es fa en directe dues vegades al mes seguint l’esquema de dijous en directe, dijous de represa. 

Així que veïns i veïnes nostres, ara que més que mai necessitem tenir cura de tots plegats, Fem Salut! Cada dijous de 13 a 14  al 102.5 de la Marina FM no us el perdeu!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.