Nou centre integral per a persones amb paràlisi cerebral a Montjuïc

JUDIT VALDÉS| L’Associació i Fundació de la Paràlisi Cerebral (ASPACE), l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han celebrat aquest dijous la inauguració del nou Centre Integral Montjuïc, dirigit a persones amb paràlisi cerebral. L’equipament, que és gestionat per ASPACE, compta amb 45 places de residència per a persones amb paràlisi cerebral i 15 de centre de dia, i s’afegeix a un conjunt d’edificis de l’associació a Montjuïc, que inclou el Centre Especial de Treball, una escola especial i espais mèdics i de rehabilitació, entre d’altres.

La construcció del Centre Integral Montjuïc va estar finançada a parts iguals per ASPACE i per la Generalitat, i l’Ajuntament de Barcelona hi va contribuir cedint els terrenys on està ubicat. Al cost de la construcció, de 5,4 milions d’euros, se li ha de sumar una inversió de 2,3 milions corresponents a l’equipament i a les instal·lacions. El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, la Fundació ONCE i entitats privades també han fet aportacions.

El nou centre, el projecte del qual es va començar a gestionar l’any 2005, integra una residència, un servei de teràpia ocupacional, els serveis centrals d’ASPACE, i serveis d’esports, rehabilitació, lleure i respiració. De les 45 places de residència del Centre Integral Montjuïc se’n concertaran 19, 15 de les quals seran finançades per l’Ajuntament de Barcelona el 2015, amb un cost de 525.000 euros.

A l’acte hi ha assistit el president d’ASPACE, Lluís Farrés, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos. Tant la consellera com l’alcalde han destacat la col·laboració entre administracions i entitats privades per tirar endavant el projecte, “mèrit de la força, del treball i de fer les coses ben fetes”, ha dit Trias. ASPACE ha celebrat “disposar d’un centre que amplia la cartera de serveis” i que cobreix “les necessitats de molts usuaris al llarg del seu cicle vital” en una publicació al seu lloc web.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.