El més de plantar

Com cada any, el mes de març ens ha portat la primavera. És en aquest temps que hem de plantar les llavors que hem guardat i esperar que donin fruit a l’estiu. Com que acabem de passar l’estació en que es menja tot calent i amb l’energia concentrada, ara és l’hora de fer el canvi i ajudar l’organisme a depurar-se i a tornar a agafar energia.

Segur que en algun dels supermercats alemanys que hi ha al barri, hi trobareu sobres de llavors de diferents productes de la terra que no ocupen massa espai. Si teniu una mica de balcó o una terrassa, hi podeu tenir també un hort. No és gens difícil, poc costós i molt gratificant.

Necessitem unes garrafes d’aigua buides a les que els hi hem tallat la part de dalt, un parell de centímetres per sota la nansa, un grapat de pedres petites i terra per a omplir-la.

A la garrafa li farem uns forats a sota i hi posarem les pedres fent un fons d’uns dos dits perquè així pugui drenar l’aigua i a sobre la terra. Recomano que aneu a la muntanya a buscar-ne i la barregeu amb la que venen en bossa. A cada recipient hi podeu posar unes quantes llavors, per exemple de pastanaga, raves, julivert, bledes, remolatxa, etc.. i fins i tot tomàquets.

Decidiu quin tros del balcó voleu convertir en hort i poseu-hi totes les garrafes juntes perquè puguin fer un microclima. Quan comenci a créixer el que heu plantat podreu comprovar com és d’agraïda la natura i el poc cas que li fem.

Salut!!

Esther Pardo i Gimeno marc de 2021

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.