Ja s´ha iniciat la campanya de vacunació COVID-19 en el nostre barri

S´ha iniciat en els col·lectius de grans dependents (llei de dependència) i pacients en programa atenció domiciliaria. En les properes setmanes ja es començarà pels pacients majors a 80 anys.

T’informarem adequadament quan arribi el moment de vacunar el teu grup. Hi haurà vacunes per a tothom, només es tracta d’una estratègia progressiva lligada a una priorització de risc i exposició i a la disponibilitat de les vacunes.

La vacuna és l’eina més eficaç avui en dia per frenar la pandèmia.

És un gest individual que comporta beneficis directes tant per a tu com per al conjunt de la societat:

Crees anticossos i et protegeix dels efectes del virus

Evites contagiar les persones del teu entorn.

És una manera de tenir cura de familiars, amics i companys de feina, ja que no es poden contagiar a través teu.

Contribueixes a arribar a la immunitat de grup.

Com més persones estiguin immunitzades, més dificultats té el virus per propagar-se. La immunitat de grup bloqueja els contagis i disminueix l’impacte de la pandèmia en els àmbits sanitari, econòmic i social.

T’ajuda a tornar  gradualment al teu dia a dia

a mesura que avancem i la proporció de persones vacunades sigui molt elevada. Mentrestant, cal continuar amb les mesures de seguretat: respectar la distància, rentar-se les mans, usar mascareta i ventilar els espais tancats.

Les vacunes estan preparades per crear una resposta immunològica de la persona vacunada cap a l’agent infecciós. Rarament sorgeixen efectes adversos però, com en totes les vacunes, en alguns casos es poden manifestar: dolor i inflamació en la zona de la injecció, cansament, mal de cap, febre.

En cas d’haver patit una reacció al·lèrgica greu a alguna vacuna o medicament, ho has de consultar amb el teu centre de salut per valorar si el component responsable forma part de la vacuna de la COVID-19.

CAP LA MARINA

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.