Can clos ens regala una tarda d’humor i espectacle

Text: Albert Muro

El barri situat a l’oest de la muntanya de Montjuïc  ha tirat endavant gràcies a la unió dels veïns i convivents i els seu esforç i compromís. Oferint-nos sempre que poden iniciatives que aposten per la diversió i la distracció.

Va ser dissabte passat, 6 de febrer, quan es va celebrar en la plaça del Mig el Festival Infantil de Can Clos, una jornada molt especial per al barri. Organitzat per l’Associació de Veïns i veïnes de Can Clos i altres entitats del barri de la Marina, l’esdeveniment va tenir com a nucli principal la cultura i l’entreteniment. De fet, al llarg de la tarda van passar per l’escenari diferents propostes que van agradar tant als més petits com als acompanyants.

La jornada va tenir per exemple números de màgia que van deixar bocabadats els presents, amb trucs per a tots els gustos. D’altra banda, l’art del flamenc també va fer acte de mb una proposta amb molt de saler i a tot sentiment. Així mateix els clàssics musicals hi van sonar, amb un grup que va interpretar èxits de la dècada dels 70 i els 80. Encara que sens dubte, la gran cita de la tarda va tenir com a protagonistes a un duo que va omplir d’humor cada racó de la plaça.

‘ELS RODRI’, UN RETROBAMENT MOLT ESPECIAL

Els veïns i veïnes tenien moltes ganes de veure l’actuació d’’Els Rodri’, dos germans dedicats al món circense que porten l’humor per bandera. I tanta expectació tenia la seva explicació pel fet que aquests artistes feia sis anys que s’havien retirat i 25 anys que no actuaven als carrers del barri. Un moment molt especial que no va defraudar els espectadors i que va sorprendre especialment a un dels infants allà presents.

Segons ens explica el grup: “Un dels meus fills ens va demanar si podíem donar-li una sorpresa al meu nét per al seu aniversari. A més, alguns dels nostres nets no han pogut veure’ns mai en directe. Llavors vam pensar que estaria bé fer alguna cosa en gran i vam col·laborar amb l’associació de veïns i veïnes per a aconseguir un escenari, un tècnic de so i les coses necessàries per a muntar un espectacle més vistós”.

El resultat en conjunt va ser molt positiu i va demostrar una vegada més que la fraternitat, l’anim de tothom i l’estima al barri entre veïns és suficient per a organitzar jornades d’aquest tipus. A més, malgrat la realitat tan complexa que viu Can Clos, aquest és un barri que mai dubte a unir-se, sortir al carrer i gaudir del que se li proposi.

De fet, com ens expliquen ‘Els Rodri’: “Hem viscut grans jornades de Carnestoltes o Cavalcades de reis. La unió entre comerciants i població de la Zona Franca ha permès celebrar festes importants. La gent gran ha implicat la gent jove i tot s’ha pogut fer més en gran. El barri de la Marina ha sabut treballar plegat i sempre té ganes de fer coses”.

Finalment, Els Rodri expressen  la seva preocupació per com ha afectat el coronavirus a alguns col·lectius. “Els nens i majors són els més necessitats. Els nens són necessiten distreure’s, jugar i compartir i els majors es fan nens quan són majors i també requereixen de cura, estimna i  aliu humà. I els que estem entre mitjà són els que tenim que treballar i implicar-nos perquè tot funcioni”. Un missatge d’ànim i de compromís per conscienciar als veïns i veïnes que tot és possible amb dedicació.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.