Les comunitats marquen la diferència

Dra. Mariam de la Poza i la Dra. Ana González

Aquest és el lema que emmarca el dia mundial de la Sida d’enguany, que com sempre té lloc el dia 1 de desembre. La celebració d’aquest dia ens dóna l’oportunitat de fer visible tot el que envolta la patologia tractada, en aquest cas la sida: prevenció, diagnòstic precoç, tractament, seguiment…
Aquest any s’ha volgut reconèixer el paper fonamental que juguen les comunitats en tots els àmbits:

– Es guanyen la confiança de les persones a les quals ofereixen la seva ajuda: defenen la solidaritat, redueixen l’estigma dintre de la comunitat i donen suport social. També són les comunitats les que vetllen per la igualtat i els drets humans.

– Són la millor manera d’arribar i treballar amb la població de risc de contagi de VIH, constituint una part essencial del sistema de salut: faciliten la prevenció, les proves de diagnòstic ràpid de VIH així com el suport a l’adherència al tractament.

– Són líders en innovació: investigació de la vacuna VIH, nous tractaments, treballen amb noves plataformes i noves tecnologies.
És un agraïment i encoratjament a seguir treballant en aquest món als educadors, a les xarxes de persones que viuen amb VIH, persones en risc de VIH, als assessors, als treballadors sanitaris de la comunitat, als proveïdors de serveis, a les organitzacions i activistes populars.

Dins del barri, ubicat al CAP doctor Carles Ribas es disposa d’una consulta especialitzada en infeccions de transmissió sexual (ITS) on professionals d’aquest CAP i del CAP La Marina ofereixen atenció a tots els pacients que presentin aquestes patologies o dubtes relacionades, els dilluns al matí i dimarts a la tarda. Podeu sol·licitar visita directament al taulell del CAP doctor Carles Ribas.

Si teniu qualsevol dubte, us esperem!!!

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.