Les dones, la diversitat, les autonomies i la llengua en la diana del partit d’ultradreta Vox

Esther Pardo  i Gimeno

Aquest article està escrit en versió original. Que consti però, que jo estaré sempre del costat dels actors de doblatge, però aquí m’ha semblat més adient.

Després de la manipulació de la història feta durant quaranta anys per part de la dictadura franquista (franquista vol dir nazi o Nacional Socialista pels alemanys, o feixista del fascio italià, o falangista i també nacional-sindicalista a l’Estat Espanyol, amb petites variacions entre ells), i passats 40 anys de la mort del dictador, ningú dels que ho podien fer no s’han molestat a posar les coses i els noms, al seu lloc. Alemanya, després de Hitler va donar explicacions del que havia estat el tercer Reich als joves, i ho continua fent perquè no es torni a repetir. A Espanya, s’ha maquillat, tapat, amagat i manipulat tota la barbàrie que hi va haver des de l’any 1936 fins ben entrats els anys 80 del segle XX. El poble que no coneix la seva història, està condemnat a repetir-la.

Nota al marge: – Any 1969, classe de història a l’institut. No sabeu la cara de innocent que jo tenia.

– Señorita, que tipo de gobierno hay en España?

– Una dictadura fascista. (pèls de punta del professor)

– Se equivoca, és una democràcia orgànica, a ver si vamos a tener problemas.

Vet-ho aquí que ens trobem, a dia d’avui, que convivim amb un partit que, fins ara, estava camuflat dins les files del PP i de les de Ciudadanos (si ho voleu comprovar, feu la suma d’escons). I davant el repte del diari La Marina, he hagut de respirar a fons i recitar uns quants mantres per no perdre les tecles de l’ordinador de vista abans de llegir el seu programa.

A qui teniu els punts més destacat:

El primer diu:  “Suspensión de la autonomía catalana hasta la derrota sin paliativos del golpismo y la depuración de responsabilidades civiles y penales.” 

I el segon: “Ilegalización de los partidos, asociaciones u ONGs que persigan la destrucción de la unidad territorial de la Nación y de su soberanía.”

En temps de Franco, això es tradueix en: “ España una, grande i libre

Més endavant:  “Dotar de la máxima protección jurídica a los símbolos de la nación: la Bandera, el Himno y la Corona…. Ninguna afrenta a ellos debe quedar impune. “Banderita tu eres roja, banderita tu eres gualda…”

I continuen tant tranquils:

“Ninguna administración ni particular puede menospreciar la lengua común de todos, el español. Mucho menos discriminarla…  I proposen: Suprimir el requisito del conocimiento de la lengua cooficial en el acceso a la función pública de forma que se evite cualquier tipo de discriminación.”

 Una circular del Govern Civil de Barcelona del 1940 diu: “ Todos los funcionarios de las Corporaciones provinciales y municipales de esta provincia, cualesquiera que sea su categoría, que en acto de servicio, dentro o fuera de los edificios oficiales, se expresen en otro idioma que no sea el oficial del Estado, quedarán ‘ipso facto’ destituidos sin ulterior recurso .”

Els cartells al carrer de la època són molt clars: “ Español, habla español ”. 

I cap al Món: “Plan……para la aportación de España a la civilización y a la historia universal, con especial atención a las gestas y hazañas de nuestros héroes nacionales.”

Com deien abans: “Santiago y cierra España!! I la resta del món ja poden començar a riure!!”. Uiii, he dit Santiago i no volia donar pistes

I continuen definint-se: “Derogación inmediata de la Ley de Memoria Histórica. Ningún parlamento está legitimado para definir nuestro pasado, y menos excluyendo a los españoles que difieren de sus definiciones.”

Els nostres avis van ser obligats a no tenir memòria, no es podia parlar de la guerra ni de morts ni de represaliats durant tot els franquisme. Ara els hi ho devem.

“Supresión de las cuotas (por sexo o por cualquier otra causa) en las listas electorales. Cada partido las elaborará de acuerdo a las decisiones de sus militantes.”

 Això considerant que les dones ens realitzem com a persones cosint botons, com deia aquella.

“Los españoles que cumplan 20 años de servicio en el ejército tendrán prioridad en las oposiciones a cuerpos de policía, municipales, forestales, funcionarios penitenciarios…etcétera.”

Alguns de vosaltres recordeu els ex combatents de la gloriosa cruzada ocupant els llocs dels mestres, alcaldes, etc. represaliats. I s’han oblidat de dir que l’exercit espanyol està ple de persones “estrangeres” que han trobat una manera d’adquirir la nacionalitat sense necessitat de fer top manta ni presentar arrelament.

No teniu ganes de marxar?  “Impulsar una ley de protección de la tauromaquia, como parte del patrimonio cultural (un dels països de la UE amb menys inversió en cultura) español. Se protegerá la caza, como actividad necesaria y tradicional del mundo rural. Licencia única a nivel nacional eliminando  licencias autonómicas…”

Que quedi clar que tots els animalons tenen el dret a ser morts amb permís nacional.

I van pujant de to. “Derogación ley violencia de género y de toda norma que discrimine a un sexo de otro. En su lugar, promulgar una ley de violencia intrafamiliar que proteja por igual a ancianos, hombres, mujeres y niños. Supresión de organismes (potser volien dir orgasmes) feministas radicales subvencionados, persecución efectiva de denuncias falsas.”

Aquí es veu com tremolen, tenen por de les dones lliures i amb el seu poder allà on els doni la gana.

Fins aquí, però podria escriure molt més. No passaran!!!!

Les propostes estrelles de Vox:

Pensions:

Que cadascú es pagui un pla privat i l’Estat només complementi una part.

Violència de gènere:

Eliminar la llei de violència de gènere que empara legalment les dones. El partit acusa les dones de fer denúncies falses. (Més de 1.000 dones han mort per violència masclista des que es té registre oficial l’any 2003 i ja van més de 50 en tot l’any 2019).

Política territorial:

Eliminar les autonomies. (Se suposa que els centres de salut i els educatius de Galícia, Múrcia, Catalunya…. dependrien de Madrid).

Llengua:

Eliminar tota política de promoció de les llengües minoritàries a Espanya: català, gallec i basc.

LGTBI:

Eliminar els drets del col·lectiu LGTBI. Només reconeixen com a família les formades per un home i una dona.

Canvi Climàtic:

Vox ha destacat per les seves argumentacions negant l’emergència climàtica. En diuen “xerrameca progre”. Això sí, defensen i protegeixen la caça.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.