Recomanacions per combatre la calor a l’estiu

La doctora Romina Raczy i la infermera Marian Costalago del CAP Doctor Carles Ribas han passat pel programa de Javier Artiga, Més a prop teu, (La Marina FM) per donar la benvinguda a l’estiu i ho han fet recordant alguns consells per evitar algun disgust per la calor i el sol aquesta temporada d’estiu.

Recordem que hem entrat a l’època dels banyadors superant les dades meteorològiques d’ençà que es produeixen informes meteorològics al nostre país, de fet, la mitjana de temperatura ha augmentat +2 °C a tota la península Ibèrica, sent el juny més càlid de la nostra història i això no desmotiva a la AEMET (Associació Espanyola de Meteorologia) a l’hora d’afirmar que segurament aquest podria ser l’estiu més llarg i sufocant dels darrers anys.

Entre les recomanacions, les professionals sanitàries han recordat la importància de beure líquids de forma regular. Per als nadons i els avis, com a grups socials de risc, des del CAP recomanen seguir les mesures de forma estricta com protegir-se del sol amb barrets, crema solar de factor superior 50 – ja que proporciona una protecció total i més duradora de totes les games de cremes solars i aplicant-la de forma reiterada cada hora o dos i després del bany-, roba de colors clars o situar-se a l’ombra en les hores compreses entre les 11 i les 16 hores, entre d’altres. Si voleu escoltar el fragment complet us deixem amb el següent reproductor:

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.