En Comú Podem busca la veu dels veïns de Sants-Montjuïc de cara a les eleccions generals

Sergio Segura |

L’activisme social ha aconseguit, fins ara, fer-se un lloc dins la política municipal i autonòmica, i ja amb èxit. Barcelona En Comú, una formació liderada per Ada Colau, va aconseguir el govern de la ciutat comtal el passat mes de maig. La propera data important és el 20 de desembre, per a la qual les plataformes ciutadanes ja estan treballant i participant. És el cas de En Comú Podem, que el passat 1 d’octubre va presentar la seva candidatura al districte Sants-Montjuïc.

Recordem que En Comú Podem és una coalició formada per Iniciativa per Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa, Podem, Equo i Barcelona en Comú que va néixer el passat mes d’octubre per presentar-se a les eleccions generals espanyoles del 20 de desembre a Catalunya. La coalició va ratificar com a cap de llista l’historiador Xavier Domènech.

L’Assemblea Oberta al Centre Social de Sants va ser el primer acte que En Comú Podem fa al districte des del naixement de la formació. Maria Riba, Consellera del barri de Sants, i Jaume Asens, Regidor del districte, van intervenir en aquest acte. Tot i això, els assistents també van tenir dret a participar i donar els seus punts de vista sobre qualsevol tema d’interès.

Maria Riba porta els temes d’urbanisme, habitatge i joventut al districte. La consellera va començar amb una presentació del motiu de l’acte. “És un espai d’esquerres, nacional, català i rupturista”. Alhora, va assegurar que la formació “vol tenir veu pròpia” al Congrés dels Diputats i, sobretot, aconseguir fer fora la dreta del govern espanyol. “Volen encarar l’inici d’un procés constituent que serveixi per donar poder a la ciutadania i recuperar els nostres drets”.

Va ser aquí quan Riba va pronunciar els 10 objectius polítics que es marca la confluència: referèndum, pla de rescat ciutadà, derogació de les reformes laborals,  ampliació de drets i benestar, model financer al servei de les persones, garantia del dret de l’habitatge, model energètic sostenible, solidaritat, drets de col·lectius vulnerables i política transparent.

A partir d’aquest llistat de propostes, En Comú Podem està treballant en la creació del seu programa. Jaume Asens, Regidor de Sants-Montjuïc, destaca el poc temps de reacció que han tingut davant les imminents eleccions. “Ens hagués agradat haver-nos presentat amb unes millors condicions. Les batalles es presenten no amb les condicions ideals que un voldria, sinó que vas a la batalla amb el que tens”. Ara bé, confia en la nova formació i té en compte el “desgast” dels actuals polítics i de la situació econòmica actual per aconseguir un èxit el proper 20 de desembre.

Alhora, Asens ha volgut destacar la dificultat de les passades eleccions municipals. “La maquinària a la qual ens enfrontàvem municipals era bestial. No teníem cap grup econòmic darrere, ni cap gran mitjà de comunicació”, va dir. “Només teníem la força de la gent que ens donava suport”. Una força que va portar a la plataforma ciutadana Barcelona en Comú a guanyar unes eleccions presentant el partit 6 mesos abans de la jornada electoral. “Mai havia passat mai a una gran ciutat a Europa. Ara, cal guanyar a l’estat”, diu Asens.

Més enllà dels mítings, En Comú Podem vol arribar a la gent a través d’altres tipus d’actes, com el que van fer el passat 28 de novembre al barri de la Marina. La consellera Maria Ribas també va informar de tres propers actes, cadascun a diverses zones del districte. Una d’aquestes zones és al barri de la Marina. Serà el proper divendres dia 11, quan En Comú Podem s’aproparà als veïns i veïnes del barri amb el seu acte a la Biblioteca Francesc Candel. Altres dates són el dilluns, 7 de desembre al Poble Sec, a la Plaça del Surtidor a les sis de la tarda, i el diumenge dia 13 a la Plaça de Sants.

Muntar taules al carrer, arribar al màxim de gent possible, ocupar places, reocupar carrers i informar la gent. Aquests són els objectius d’aquesta nova formació de cara al 20 de desembre. Les properes eleccions suposaran un abans i un després en la política nacional i en l’activisme social si aconsegueixen l’èxit de les passades eleccions municipals.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.