Carina Mejías: ” La Marina és un barri molt oblidat per l’actual equip de govern de l’Ajuntament”

Entrevista a Carina Mejías, portaveu del grup parlamentari Ciutadans i possible candidata a l’alcaldia de Barcelona


 

Les pròximes eleccions municipals de Barcelona tindran lloc el maig de 2015. Quina valoració fa de la gestió de Xavier Trias al capdavant del consistori?

A Xavier Trias la ciutat se li ha anat de les mans. Ho hem vist, aquest estiu, amb els problemes que s’han produït a la Barceloneta i amb el fet que no ha estat capaç de trobar suport en la resta de grups municipals per aprovar els pressupostos.

Amb això vull dir que les últimes inversions s’han fet improvisadament, en  el últim tram de la legislatura i sobre barris on sap que té un gruix important de vots, oblidant altres barris on feien falta més inversions, ja que hi ha molta gent que pateix. Per tant, considero que ha estat una legislatura perduda.

Així, quins són els problemes que té Barcelona actualment?

Crec que,en aquests moments, el principal problema que té la ciutat són les persones que es troben en situació d’atur. Són les més vulnerables, ja que veuen en risc el seu habitatge, no poden donar resposta a les necessitats familiars, etc. En aquest sentit, l’Ajuntament no ha estat a l’altura, ja que no ha dut a terme una tasca de dinamització econòmica o una xarxa de serveis socials suficient que doni resposta a les necessitats d’aquestes persones que tant pateixen.

D’altra banda, els  fets d’aquest estiu a la Barceloneta han demostrat que el model turístic de Barcelona ha explotat. El que li ha passat a la ciutat és que ha mort d’èxit amb una demana desorbitada de turistes i amb una falta profunda de seguretat.

Ciutadans de Sants-Montjuïc s’ha mostrat molt crític amb el regidor del districte, Jordi Martí. A què es deu aquesta actitud?

Crec que el barri de Sants, i concretament la Marina, és un dels barris que ha estat més oblidat per part de l’equip de govern de l’Ajuntament de  Barcelona. En Jordi Martí, sent una de les peces claus i, a més a més, una de les persones més properes a l’alcalde, hauria d’haver fet un esforç per aconseguir inversions en equipaments o transport públic pels veïns de  Sants-Montjuïc. Això no ho ha aconseguit i , per tant, és un fracàs important en la seva tasca com a regidor.

 

Creiem que l’arribada del metro hauria d’haver estat una de les principals inversions de l’Ajuntament.

 

Deixem de banda les crítiques. Si parlem d’atur, el barri de la Marina del Prat Vermell és el barri que pateix més greument aquest problema dins de la ciutat. Quines són les prioritats de Ciutadans davant d’aquesta situació?

Bé, una de les nostres prioritats és aconseguir que aquestes persones no es vegin expulsades del món laboral. Hem de donar resposta a l’atur a través de la generació de subsidis i amb l’ajuda de xarxes de serveis socials com, per exemple, el Banc d’Aliments. Per mi, però, el més important és dinamitzar l’economia, per exemple, intentar coordinar a les empreses perquè s’estableixin a Barcelona, i sobretot, a barris com els de la Marina que disposen de zones industrials grans que poden absorbir l’atur que s’està generant a la nostra ciutat. Es tracta d’evitar que això sigui un focus de conflicte, de pobresa i, sobretot, de desesperança.

Quina és la posició del seu partit respecte a la no arribada del metro als barris de la Marina?

En aquests moments hi ha barris que han quedat absolutament allunyats de la xarxa de transport públic i la Marina és un exemple. Creiem que l’arribada del metro hauria d’haver estat una de les principals inversions de l’Ajuntament. És un problema històric, per tant, no és una novetat pel consistori i aquest hauria d’haver fet les inversions necessàries perquè aquesta estació del metro fos una realitat en aquesta legislatura. En canvi, ha prioritzat temes com el del Passeig de Gràcia, deixant de banda altres inversions que podrien haver donat resposta a reclamacions històriques.

Ens hem trobat que l’Ajuntament ha estat prestant diners a la Generalitat aquests últims anys per sufragar aventures independentistes i empresarials i, en canvi,  ha restat inversions importants en barris com els de la Marina

L’incivisme i la inseguretat també centren les queixes veïnals…

El que s’ha de fer, en un barri que té aquest problema, és precisament garantir que la ciutat i l’autoritat facin complir la llei i l’ordenança de civisme. La gent que ve de fora o que viu dintre de la ciutat ha d’entendre que hi ha unes normes que s’han de complir. La presència de la Guàrdia Urbana o l’increment del personal dintre d’aquestes forces de seguretat és molt important per Barcelona. Vull recordar que dins de la ciutat conviuen dos cossos policials, però tot i així el nivell de seguretat és deficient. Això és conseqüència de la deixadesa de qui té la responsabilitat de gestionar la seguretat de la ciutat.

Algunes entitats sobretot de caire juvenil critiquen el dèficit i el difícil accés als equipaments. Com resoldre aquest conflicte?

Aportant les inversions necessàries i a través d’acords amb la Generalitat de Catalunya. Ens hem trobat que l’Ajuntament ha estat prestant diners a la Generalitat aquests últims anys per sufragar aventures independentistes i empresarials i, en canvi,  ha restat inversions importants en barris com els de la Marina, que tenen dèficit de poliesportius, guarderies, centres per la gent gran, etc.  És lamentable perquè aquestes persones, que són les que més pateixen, són les primeres a qui s’hauria d’atendre.

Des de Ciutadans quin paper creu que han de tenir mitjans locals com La Marina o La Marina FM?

Han de tenir un paper molt important perquè són els més propers als ciutadans, són la veu dels comerciants, dels veïns, dels empresaris del barri, etc.  Crec que és molt important que continuïn explicant a la gent el que passa al seu entorn més immediat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.