La Marina connectarà amb Drassanes en 10 minuts

Durant una roda de premsa celebrada aquest matí a la Marina del Prat Vermell, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz; i el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, han presentat el projecte de dinamització i desenvolupament urbà del nou barri i com es connectarà amb la resta de la Marina. Entre d’altres, s’està projectant una nova línia d’autobús per connectar-nos amb Drassanes a través del Litoral en només 10 minuts. 

Així, la línia de bus és una de les mesures que es desenvoluparan al Morrot (el vessant marítim de Montjuïc), un espai que es reordenarà i que aprofitarà la Ronda Litoral i part del Port de Barcelona per adaptar-la a noves formes de connectar el barri amb la resta de Barcelona, com és el cas d’un carril bici, un carril bus i un espai de passeig per vianants. 

En fer-se realitat aquesta línia, el regidor Marc Serra assegura que en només 10 minuts, un veí o veïna de la Marina podria arribar a Drassanes, on es troba la línia verda del metro (L3), i en només dues parades, situar-nos a plaça Catalunya, el centre de Barcelona.

Es tracta d’una de les mesures més ambicioses que planteja el consistori a curt termini pel que respecta al Pla Litoral, una línia que coincidiria amb la futura remodelació del passeig de la Zona Franca i que podria estar operativa a finals del 2025 o principis del 2026 gràcies a la inversió de 8,8 milions d’euros. 

Aquesta nova línia de bus entra dins de les actuacions que preveu el Pla Litoral, una projecció a mig-llarg termini que té com a objectiu aprofitar l’espai del Morrot per millorar les connexions de la Marina amb el centre de la ciutat. A més, té la intenció que el litoral barceloní serveixi com a nexe d’unió amb la resta de Barcelona, permetent un millor flux de mobilitat sostenible. 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.