Es reprèn l’L9 amb la perforació del tram central

Tuneladora encarregada de les obres de l'L9 / @jordiPuignero

La tuneladora encarregada de perforar el tram central de l’L9, que connecta la línia sud (Aeroport fins a Zona Universitària, passant per la Fira de Barcelona) i amb la nord (Can Zam fins a la Sagrera) ja ha reprès la seva activitat.

Es tracta d’un projecte que portava aturat una dècada, amb unes despeses acumulades en manteniment de 7,5 milions d’euros, i unes obres que costaran 926 milions d’euros (16 mil milions d’euros en total des de l’inici de construcció de l’L9).

La previsió del Govern és que les obres del túnel finalitzin el 2027 i que el tram central entri en funcionament el 2028. El vicepresident del govern de la Generalitat, Jordi Puigneró, ho  celebrava assegurant que “és l’obra civil de Catalunya més important dels darrers 20 anys”.

Per la seva banda, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, lamentava “els 15 anys d’endarreriments” d’unes obres “tan necessàries i que tancaran una ferida oberta”.

Tots dos s’hi referien en el marc de la visita oficial al tram en obres el passat 15 de juny.

Malgrat que a la Marina no arriba l’L9, sí que podem arribar a través de l’estació de Can Tries-Gornal, que connecta els trams sud de l’L10 amb l’L9. Quan finalitzin les obres, podrem arribar a l’estació de Gorg, a Badalona, mitjançant l’L10, o a Can Zam, situada a Santa Coloma de Gramenet, agafant l’L9. 

1 COMENTARI

  1. Tot i que els que són polítics els que treuen pit i es posen medalles per la notícia, no estan fent estrictament política, sinó que actuen com a administradors de la cosa pública.
    Aquesta funció podia haver recaigut per sorteig en algú de nosaltres, on els càrrecs no són electius sinó triats a l’atzar entre absolutament tothom, però no és el cas.
    Serveixi l’observació per dir que la notícia informa a la societat d’alguna cosa que li afecta directament, per sobre de partidismes. La notícia hauria d’anar publicada sota l’etiqueta SOCIETAT.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.