El polígon de la Zona Franca estrenarà pròximament tres noves estacions de metro

 

“Port Comercial-La Factoria”; “EcoParc” i “ZAL-Port Vell” són els noms de les tres parades de metro que arribaran pròximament al polígon de la Zona Franca, tocant la frontera amb el barri de La Marina. Se sumaran a la ja establerta, l’anomenada ‘Zona Franca’, inaugurada a principis del 2020.

Si tot va bé les estacions estaran operatives a finals d’abril. Així almenys ho afirmen la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón i el conseller de Territori, Damià Calvet.

Els dos polítics també apunten que la inauguració podria ser fins i tot abans, però que es prefereix no forçar. El 22 de Març el Govern farà efectiu el traspàs, lliurant-li les parades a TMB. A partir d’aquí, l’empresa s’encarregarà de realitzar les comprovacions adequades i les proves necessàries perquè el metro es posi en funcionament el més aviat possible.

Una inversió que supera els 10 milions d’euros

Amb aquestes tres parades, la Línia 10 Sud incrementa el nombre d’estacions en un total d’11. Una quantitat considerable tenint en compte que fa dos anys i mig el trajecte comptava amb menys de la meitat de les que té ara. A més, a llarg termini s’espera incorporar la parada ‘Motors’, que està prevista per a 2026. Segons Calvet, la finalització dels treballs està constituïda en la primera fase del Pla Econòmic i Financer de la represa de les obres de la línia 9, juntament amb la construcció de les estacions del tram central que iniciarà tràmits l’any vinent.

En matèria econòmica, el pressupost desemborsat per a posar en funcionament les estacions és d’uns 10 milions i mig d’euros i en ells també s’inclou la inversió i les obres de la parada de ‘Zona Franca’.

S’espera que un milió de passatgers les utilitzin a l’any

Es preveu que el volum d’usuaris que facin servei dels tres nous enclavaments superi el milió de passatgers. Unes xifres que es nodreixen especialment d’aquells treballadors que freqüentaran la línia per a arribar al seu lloc de treball i així podran viatjar en millors condicions i en un temps inferior. Així mateix, aquestes parades permetran als ciutadans de la Zona Franca, La Marina i voltants tenir major connexió amb el centre de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Segons paraules del mateix Calvet, “donem un impuls definitiu i, en la bona direcció”.

Per últim, també cal destacar la sostenibilitat i l’aposta ecològica del projecte. El conseller ha valorat l’aposta que aquesta actuació suposa per a la transició energètica, ja que inclou la instal·lació de panells fotovoltaics a les cobertes de les estacions per generar energia provinent d’una font renovable.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.