ERC renova els seus consellers de districte

Text: Victor Recacha

Esquerra Republicana ha fet públics els nous consellers de districte que representaran la formació al Consell de Districte de Sants-Montjuïc en aquesta nova legislatura. En haver obtingut, en les passades eleccions municipals del 26M, 24.783 vots a tot el districte (un 23,1%) i la segona posició (a només 238 vots de Barcelona en Comú), a ERC li pertoquen 5 consellers, tres més que la passada legislatura.

Els nous representants d’ERC van ser designats el 4 de juliol a través d’un “procés obert” a la presentació de candidatures i, segons fonts internes de la formació, comptarien amb el suport dels anteriors consellers republicans, Jordi Fexas i Marta Alonso. A partir d’ara, passaran  a substituir-los, ja que cap dels dos repeteix en el càrrec per tal d’“assumir altres responsabilitats en l’àmbit local de la ciutat”.

El nou conseller portaveu del grup municipal de districte d’ERC serà el també president d’ERC Sants-Montjuïc Pepe Pérez. Amb un perfil de jurista, ha treballat com a procurador dels tribunals i professor a la UAB. Completen la nova llista de 5 consellers Lourdes Vidrier (tècnica d’habitatge social de la Generalitat), Ton Martínez (activista cultural), Ling Ling Masferrer (graduada en Treball Social a la UB i militant del Jovent Republicà) i Saoka Kingolo (coordinador d’immigració de l’ANC).

Els consellers sortints d’ERC amb els entrants. ERC Sants-Montjuïc

Aquestes són les persones que el partit republicà proposarà com a consellers de districte en el primer Consell Plenari de Sants-Montjuïc, que se celebrarà previsiblement a finals d’aquest mes de juliol. El Plenari donarà el tret de sortida a la legislatura al districte nomenant els consellers proposats per cada partit.

La configuració completa del Consell de Districte a partir d’ara serà la següent: Els 19 consellers de districte de Sants-Montjuïc es repartiran entre BeC (6), ERC (5), PSC (4), JxCat (2) i Barcelona pel Canvi i Cs (n’havien obtingut 2 que s’haurà de veure com es distribueixen després del divorci). Per tant, tal i com passarà en altres districtes, el govern municipal pactat entre comuns i socialistes tindrà majoria absoluta en les votacions dels plenaris.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.