La Marina, l’únic barri de Sants-Montjuïc on el PSC aconsegueix la victòria

Mapa electoral La Marina de Port i La Marina del Prat Vermell (Font: Betevé)

Text: Alex Giménez

El Partit Socialista (PSC) ha estat el partit més votat a La Marina en les eleccions municipals d’aquest any. Els socialistes han comptat amb el suport de 3.558 veïns tant a La Marina de Port com a La Marina del Prat Vermell, aconseguint així una mitjana combinada de vots als dos barris del 27,32% (10 punts més que a les eleccions de 2015).

D’altra banda, els comuns s’han situat a la segona posició, amb el 26,4% dels vots als dos barris. Cal destacar que, tot i el resultat ajustat amb el PSC, En Comú ha perdut 11 punts respecte a les darreres eleccions municipals.

La primera força a Barcelona, Esquerra Republicana (ERC) ha pujat fins a la tercera posició al barri, amb el 17,1% dels vots, millorant així el seu sisè lloc a l’any 2015, quan només va aconseguir el 6% dels vots.

Mitjana resultats La Marina 2019 (elaboració propia)

La Marina s’ha convertit en l’únic barri del districte de Sants-Montjuïc on ha guanyat el PSC gràcies, principalment, als resultats a La Marina de Port, on els socialistes han recuperat el seu lloc com a primera força:

Resultats La Marina de Port 2019 (elaboració propia)

A La Marina del Prat Vermell la votació ha estat més ajustada, amb una diferència de tres vots entre comuns, que han revalidat la primera posició, i ERC:

Resultats La Marina del Prat Vermell 2019 (elaboració propia)

Al districte de Sants-Montjuïc, tal com es va informar aquest dilluns, ha guanyat Barcelona En Comú amb una diferència de 241 vots respecte a Esquerra Republicana. Els comuns han estat primera força en tres dels vuits barris del districte (La Marina del Prat Vermell, El Poble-sec i La Font de la Guatlla), mentre que ERC ha guanyat a quatre (Sants, Sants-Badal, Hostafrancs i La Bordeta) i el PSC només a La Marina de Port:

Resultats Font de la Guatlla 2019 (elaboració propia)
Resultats Hostafrancs 2019 (elaboració propia)
Resultats La Bordeta 2019 (elaboració propia)
Resultats Poble-sec 2019 (elaboració propia)
Resultats Sants 2019 (elaboració propia)
Resultats Sants-Badal 2019 (elaboració propia)

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.