Desallotjada l’associació franquista que ocupava part del Castell de Montjuïc

Imatge: Ajuntament de Barcelona
Text: Alex Giménez

La totalitat del Castell de Montjuïc torna a ser propietat de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta setmana s’ha fet efectiva l’ordre judicial de desallotjament de l’Associació “Amigos del Castillo”, una entitat franquista que organitzava des de l’any 1940 misses i actes religiosos amb apologia al dictador.

Segons informa l’Ajuntament en un comunicat, l’associació, a la qual el govern municipal li va prohibir celebrar activitats religioses el 2015, ocupava actualment un despatx i un magatzem del castell sense cap títol ni dret que legitimés el seu ús.

Atès a la negativa del col·lectiu a abandonar l’espai, ha calgut recórrer a la via judicial. El desallotjament s’ha pogut fer efectiu després que els jutjats hagin desestimat diversos recursos administratius interposats per l’Associació per evitar el desnonament.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha assegurat que amb aquest desallotjament “es posa fi a una anomalia a la ciutat” i “es compleix l’objectiu de recuperar el castell per a usos ciutadans, no militars”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.