Línies d’autobusos restablertes a Montjuïc els caps de setmana

Albert Bertran

Text: Alejandro Flores

La peatonalització d’alguns carrers i avingudes arreu del Districte de Sants-Montjuïc durant els caps de setmana ha provocat limitacions de mobilitat als veïnats de El Polvorí i Can Clos. TMB ha informat que la mesura, iniciada el 23 de maig, va deixar sense servei dissabtes, diumenges i festius la línia 150 per la limitació total del trànsit a la muntanya i la línia 13 no circulava per una part del seu recorregut. Ara, a partir d’aquest cap de setmana (13 i 14 de juny), la línia 150 (Pl. Espanya – Castell de Montjuïc) ha tornat a oferir servei en horari habitual (de 7 a 21 h) i amb una freqüència de pas de 15 minuts, i la línia 13 (Mercat de Sant Antoni – Parc de Montjuïc) ha recuperat la part d’itinerari per Montjuïc.

Una vegada restablert aquest servei de les línies 13 i 150 dels autobusos, els veïns d’alguns dels barris amb més problemes de connexió reclamen millorar el servei del transport públic en aquelles zones poc connectades de La Marina. “Hi ha usuaris que han d’esperar més de mitja hora per agafar un bus. Si el perds, ja no val la pena esperar al següent”, explica el vicepresident de l’Associació de Veïns d’El Polvorí, el Pedro Sánchez. I és que El Polvorí, juntament amb Can Clos, són els barris de La Marina amb més problemes de connexió pel que fa a transport públic. 

La manca de tot tipus de serveis, comerços inclosos, obliga els veïns i veïnes d’aquests barris a fer les seves compres al centre de La Marina. Molts treballen a altres zones de la ciutat i la baixa freqüència de pas dels autobusos els obliga a agafar altres línies de bus o, directament, a utilitzar el cotxe. “Can Clos és un barri tancat: no tenim ni botigues, ni farmàcia ni forn de pa, i ens veiem obligats a baixar al centre per fer les nostres compres”, assegura la Inés Martínez, veïna de Can Clos. Els comerços al barri són escassos i els seus veïns demanen que s’ampliï la oferta de transport públic per tal de tindre més opcions a desplaçar-se.

La línia 13 també passa per Can Clos. Fonts de l’Associació de Veïns del barri asseguren que durant el temps que va estar tallada la línia no van rebre prou informació i molts usuaris van estar esperant a la parada del bus sense saber que el servei estava suspès. Ara que ja s’ha restablert la circulació dels busos, les línies que passin per la muntanya de Montjuïc els caps de setmana ho faran amb una velocitat màxima de 20km/h. Així, conviuran amb els vianants que dissabtes, diumenges i festius ocupen les carreteres de la muntanya per evitar aglomeracions a les voreres i respectar la distància de seguretat de dos metres.

El Polvorí reclama que la línia 23 passi pel barri 

Els veïns de El Polvorí demanen que el recorregut de la línia 23 passi pel seu barri i hi tingui una parada. “Volem que augmenti la freqüència dels busos que passen pel nostre barri i que es modifiqui el trajecte de la línia 23”, reclama Pedro Sánchez. La línia 23 recorre la muntanya de Montjuïc i passa pel voltant del barri de Can Clos per abocar a Plaça Espanya.

Restriccions viàries a tenir en compte en els desplaçaments

Recordem que són set grans àmbits els que estan oberts a la ciutadania, restringits a la circulació de vehicles, que faciliten la represa de l’ús de l’espai públic pel passeig, les activitats d’oci i la pràctica esportiva a Montjuïc, la Via Laietana, l’avinguda Litoral, el carrer Gran de Gràcia i els eixos Creu Coberta-Sants, Pi i Margall-passeig de Sant Joan i Fabra i Puig-Onze de Setembre.

La restricció viària fa que 33 línies d’autobús modifiquin el seu recorregut entre les 9 i les 21 hores dissabtes, diumenges i dies festius fins a finals de juny. Les línies afectades són les següents: D20, D40, D50, H2, H6, H8, H10, V5, V15, V17, V19, V23, V27, V29, V31, 6, 11, 19, 22, 24, 33, 34, 39, 47, 52, 55, 82, 114, 120, 122, 125, 126 i 133.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.