El Consorci de l’Habitatge publica les bases de les convocatòries als ajuts de rehabilitació d’habitatges 2019

El Consorci de l’Habitatge, format per la Generalitat de Catalunya i per l’Ajuntament de Barcelona, ha publicat les dates i els requisits necessaris per presentar-se a les convocatòries per accedir a les ajudes econòmiques per finançar la rehabilitació d’edificis i d’interiors del 2019.

Aquest any es faran tres convocatòries diferenciades: una per les rehabilitacions de les zones comunitàries exteriors dels edificis, una altra per les rehabilitacions de l’interior de l’habitatge i una tercera per al programa de finques d’alta complexitat específic del Pla de Barris, la qual va ser posada en marxa durant el 2018. En total es destinarà una dotació pressupostària de 13,7 milions d’euros.

A més dins de la convocatòria s’inclouran de manera automàtica aquelles sol·licituds d’ajuts de l’any 2018 que han quedat sense resoldre a les quals se’ls destinarà un pressupost addicional de 5,5 milions d’euros.

Aquest any les ajudes vénen acompanyades d’una novetat, les comunitats de propietaris podran demanar un crèdit tou per poder pagar la part de la rehabilitació no subvencionada. El crèdit es farà a través de l’Institut Català de Finances (ICF) i tindrà una durada de 15 anys amb un interès del 2%, que serà bonificat per la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa a les ajudes en la rehabilitació de zones comunes les sol·licituds de subvenció es poden presentar fins al 31 de desembre de 2019, però és necessari inscriure’s prèviament abans del 30 de juny. Es poden demanar per diferents categories, al quadre de sota podreu veure quines categories hi ha i quina quantitat de l’obra pot ser subvencionada.

En el cas de la rehabilitació d’interiors d’habitatges el termini de presentació de les sol·licituds d’ajudes s’acaba el 29 de novembre de 2019. La subvenció pot arribar a cobrir el 100% de la reforma i s’ha de fer amb algun dels objectius següents:
– Per obtenir l’habitabilitat.
– Per adaptar les instal·lacions d’aigua, elèctriques, de gas, energètiques de l’habitatge a la normativa vigent.
– Millores per adaptar-lo en termes mobilitat per l’interior de l’habitatge.
– Millores energètiques i de sostenibilitat (aïllament tèrmic, confort acústic, etc.).

Finalment les subvencions que es troben dins del programa de finques d’alta complexitat del Pla de Barris, només pot ser presentada per aquelles comunitats que es troben als barris en els quals s’aplica, com és el cas de la Marina, i ja es poden sol·licitar.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.