Una immobiliària vol construir un hotel de 4 estrelles i deu plantes al carrer Alts Forns, 40

Amb l’edificació no es podrien fer més allotjaments turístics al districte de Sants-Montjuïc.

Alts Forn 40, on està projectat el futur hotel.

Alba Dominguez i Montse Valls

Avui el Consell plenari del districte emetrà un informe preceptiu sobre l’aprovació inicial del Pla Especial integral per a la implantació d’un hotel al carrer Alts Forns 40, promogut per Immobiliària La Campana, S.A.

Aquest és només l’inici d’un tràmit que després ha de ser aprovat pel plenari del Consell de l’Ajuntament. Tot el procés burocràtic, però, es preveu sense cap incident perquè al districte de Sants Montjuïc encara queden places d’allotjaments turístics, segon l’establert al Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT). De fet l’aprovació d’aquest nou allotjament les esgotarà. Així ho ha explicat la Consellera Esther Pérez, consultada per La Marina.

El futur hotel tindrà una capacitat de 408 persones i estarà dividit en dos edificis, un de planta baixa més deu plantes; i un altre de planta baixa i planta pis.

Pel que fa als subterranis -2 i -3 serà un aparcament, amb 136 places en total. En els subterrani -1 es on hi haurà les instal·lacions d’electricitat, de gas i de telecomunicacions, i també els serveis de vestidor, de cuina i de bugaderia. En la planta baixa es trobarà la recepció i els vestíbuls. En la primera planta estaran situades les sales polivalents i 12 habitacions, en la segona, el bar cafeteria, la zona fitness i una terrassa. Entre la tercera i la desena planta hi haurà vint-i-quatre habitacions dobles per planta, que en total serien 204 habitacions. Per últim, la planta sota coberta, estarà dividida en dues zones: una destinada a planta tècnica d’instal·lacions i una altra amb una piscina descoberta i una terrassa.

L’associació de comerciants de La Marina considera molt positiva la construcció del nou hotel al barri, però vol que reverteixi en benefici del veïns: “Ens agradaria que es posessin en contacte amb les entitats del barri i fer un conveni, si fos possible, perquè joves que estan professionalment capacitats tinguin l’oportunitat de treballar a l’hotel” declara Mei Màrquez de l’Associació de Comerciants.

En aquest criteri coincideix Abdó Florencio de la Coordinadora d’Associacions veïnals del barri. “És convenient establir contacte amb les empreses que arriben  al barri, perquè vindran altres i hem d’estar organitzats perquè no ens passi com altres barris. O com ha passat amb altres activitats: que tothom se’n beneficia menys el veïnat. És necessari que es contracti gent del barri”, ha assegurat.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.