Aquest dissabte al matí el Club esportiu de Petanca 8 de maig rebia aproximadament 40 persones amb diverses discapacitats en el ja tradicional campionat de petanca que organitzen el Club dues vegades a l’any. Un per nadal i un altre durant les vacances d’estiu i en el qual hi han participant les poblacions d’Igualada, Sant Boi de Llobregat i del grup ASPROSEAT de Barcelona.
Alfonso Bravo, President del Club 8 de Maig va explicar que a més dels campionats, cada dijous les persones amb capacitats diferents utilitzen les instal·lacions i que la idea és que gaudeixin d’un espai d’esbarjo. Felipe González un altre soci, igualment membre de la directiva, va ressaltar la tradició d’aquest campionat i va assegurar que sempre aconsegueixen reunir a un nombre important de persones.
La Marina va conversar amb la Pepita i l’Alberto, dos dels monitors que es van donar cita per acompanyar i orientar als participants. Pepita porta fent-ho des de fa anys i assegura que coneix a molts des de que eren molt petits. Alberto en canvi, és relativament nou en el club i aquest és el primer any que s’apunta com a monitor per a aquest campionat en específic. Explica que la seva col·laboració consisteix a ensenyar als joves les regles del joc. “Que no tirin les boles fortes, que no les tirin fos de pista i que estiguin una miqueta atents”. Alberto afirma que repetirà l’experiència.
Per altra banda, Luis Pablo Torrealba, Vicepresident d’ASPROSEAT– grup d’entitats socials que promoure i gestionar serveis integrals i suports per a la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, preferentment persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies. Torrealba considera que aquest tipus d’activitats signifiquen un triomf, aconseguit gràcies a la col·laboració del club de petanca 8 de maig que cada any convoca aquesta activitat.
“Ens convoquen exclusivament i en unes instal·lacions molt magnífiques” va expressar valorant positivament la nova seu del club. “L’acolliment és molt bona i en el club tenen una sensibilitat especial amb els discapacitats. Estic molt agraït per permetre’ns als joves i les seves famílies prestar aquest servei, buscant la inclusió i la igualtat”, assegura.
Des de l’AMCL, el Diari La Marina, La Marina FM i la Marina Digital donem suport i celebrem aquest tipus d’iniciatives.