El tamborí és un esport, d’origen italià, existent des de fa segles. Concretament, segons les definicions oficials, es tracta “d’un esport de raqueta practicat en una pista de joc rectangular entre dos equips de cinc jugadors, que consisteix a fer arribar una pilota de tenis de baixa pressió al camp contrari colpejant-la amb una mena de tambor”, d’aquí el seu nom. A casa nostra és un esport que es practica, de la mà del Club Tamborí Marina.
Com passa amb altres esports, existeixen diverses categories. En aquest cas, podem diferenciar l’outdoor (exterior), que és la categoria clàssica, l’indoor (coberta), tambeach (platja) i tambourelli (amb xarxa).
Anualment, es disputa una Copa d’Europa que aplega als millors clubs de tamborí d’arreu del Vell Continent. Enguany, aterra a Barcelona, i més concretament, a la Marina, els dies 6, 7 i 8 de desembre.
El president de la Federació Catalana de Tamborí, Marc Satorra, conjuntament amb els membres de la federació i jugadors de la selecció catalana, Jordi i Pau Pompas, van explicar amb detall el funcionament del torneig.
“És com una mena de Champions League, però portada al tamborí”, explicava Satorra. “En formaran part quinze equips masculins i dotze de femenins”, afegia. La categoria que es jugarà en aquest campionat és l’indoor, és a dir, en pavelló.
“Cada regió juga la seva lliga individual i en funció dels equips que tingui, hi participen més o menys. En aquest cas, Catalunya té tres equips, així com Itàlia, França i Alemanya. La resta, que són Anglaterra, Portugal i San Marino, en tenen un”.
“Com que en total, entre masculí i femení venen vint-i-cinc equips, necessitem diversos pavellons per poder acollir tots els partits. En concret, n’hi haurà quatre. El principal serà el Poliesportiu Municipal de la Marina (carrer del Coure, número 5), però també es disputaran enfrontaments al de La Bàscula (carrer del Foc, número 132), La Sagi (carrer de Roger, número 52) i Les Tres Xemeneies (carrer de Vilà i Vilà, número 44)”, va detallar en Marc Satorra.
El torneig consistirà en una fase de grups, conformats per una barreja dels equips de les diferents lligues participants, dels quals, els que guanyin més partits, avançaran a la fase eliminatòria, on es disputaran els enfrontaments directes per anar avançant progressivament fins a la final.
“L’entrada als recintes serà totalment gratuïta, perquè volem que la gent segueixi el campionat i el gaudeixi sense que els suposi una despesa o un esforç”, explicava en Jordi. “De la mateixa manera, també tindrem transmissió de resultats en directe, per aquelles persones que ho vulguin seguir en línia. A les finals, també oferirem un streaming a la web de la Federació Catalana de Tamborí o a Twitch”.
Tres dies intensos de tamborí en diversos punts del districte, amb la Marina com a centre neuràlgic d’una gran festa esportiva per a tots els públics.