Mantes, somriures i futbol: El torneig solidari de l’EFA Pedraza

Jugadors del Terrassa F.C. i el C.B. Terlenka en la disputa aèria d’una pilota (Pau Llopis)

Pau Llopis

El passat dissabte 23 de desembre es va celebrar el torneig solidari organitzat per l’Escola de Futbol Ángel Pedraza, amb el complex esportiu de la Bàscula com a escenari dels  diferents partits que es van celebrar al llarg del dia.

En total, es van  recollir més de trenta-cinc mantes, mentre nens i nenes gaudien d’una jornada esportiva  engrescadora, competitiva i de celebració.

Institucions com ara el C.E. Sabadell, el C.C.E. Tiana, el F.B. Montcada, el Terrassa F.C.,  el C.B. Terlenka, el F.C. Santboià o la U.E. Castelldefels van formar part d’aquesta  jornada que, en paraules del president de l’EFA Pedraza, Eric Galán, es va fer “per ajudar  al barri i a la seva gent”. En concret, la finalitat del torneig era recollir mantes per a aquelles persones que ho necessiten, sobretot tenint en compte les baixes temperatures que es preveuen per aquests mesos d’hivern. En aquest sentit, cada equip participant n’havia de portar un mínim de dues, que serien recollides per l’EFA Pedraza i més endavant distribuïdes a la gent del barri mitjançant una associació col·laboradora. El campionat va ser tot un èxit, tant en termes de recapte com esportius. En total, es van  recollir més de trenta-cinc mantes, mentre nens i nenes gaudien d’una jornada esportiva  engrescadora, competitiva i de celebració. La trobada va estar dividida en dos certàmens  (un de categoria Sub-8 i l’altre de Sub-10) que es van jugar de manera simultània, de  nou del matí a cinc de la tarda. Una “jornada completa” de futbol que va deixar a tothom amb ganes de més.

“Més de cinc-centes persones van vindre a la Bàscula”

“Més de cinc-centes persones van vindre a la Bàscula”, esmenta Galán. I és que les grades  del recinte esportiu estaven plenes de gom a gom amb les famílies dels jugadors i  jugadores, que no paraven d’animar als seus equips, generant un ambient digne de les  grans competicions esportives. Al terreny de joc, el futbol va ser vistós i atractiu, amb un  ritme trepidant i un gran nombre de gols, especialment en els partits de l’EFA Pedraza Sub-10, amb victòries contundents per 7-0 contra el C.B. Terlenka i 9-0 contra el Sabadell, tot i que també van patir derrotes per 1-12 i 7-0 cortesies del F.B. Montcada i el Terrassa F.C., respectivament. Sigui com sigui, per sobre de tot va destacar el respecte, el joc net i la unió per assolir un objectiu comú.

Quatre mesos de treball i preparació, com explica l’Eric, que sens dubte van valdre la  pena, amb un resultat “molt satisfactori en tots els sentits” que ha obert la porta a celebrar més tornejos d’aquesta mena en les pròximes temporades, “sempre posant especial  atenció a les necessitats de cada moment”.

Una jornada de celebració i treball conjunt en vigília pràcticament d’un dels dies més  bonics de l’any, i en la qual el resultat final era el que menys importava i els guanyadors no van ser només aquells que es van emportar el trofeu a casa, sinó tots els clubs participants i, sobretot, el conjunt del barri i la seva gent.