Acord decisiu entre l’Escola de futbol Ángel Pedraza i el Club Atlètic Ibèria

Els jugadors del Club Atlètic Ibèria, de blanc, durant un partit al Camp Municipal de Futbol Ibèria

L’acord entre l’Escola de futbol Ángel Pedraza i el Club Atlètic Ibèria ja és una realitat. El pacte d’afiliació al que han arribat les juntes directives dels dos clubs ha entrat ja en vigor, i té com a objectiu aconseguir revitalitzar l’Ibèria.

Carlos Sarto, president de l’Escola Ángel Pedraza, es mostra molt satisfet d’haver apropat postures definitivament. El pacte comporta que la junta directiva del Pedraza es faci càrrec, també, de la direcció del Club Atlètic Ibèria. Tot i aquesta vinculació, la gestió dels dos clubs serà independent l’una de l’altre, sent així que ambdós equips hauran de ser capaços de mantenir-se de forma autosuficient. “La gestió econòmica i jurídica es farà totalment per separat”, diu Carlos Sarto.

L’acord garanteix que el Club Atlètic Ibèria continuarà existint com a entitat, se li mantindrà el nom, el camp, l’escut i tots els elements propis, i, jurídicament, serà un club independent de l’Ángel Pedraza. “L’objectiu és aconseguir que l’Ibèria torni a ser econòmicament viable”, explica Carlos Sarto.

Però, que hi guanya l’Escola de futbol Ángel Pedraza amb aquest acord? El seu president ho deixa clar: “Nosaltres som un club que se centra en el futbol base, en potenciar i fer créixer els nanos, i el que ens passa és que, com que no tenim equip sènior, molts jugadors decidien marxar abans d’acabar la seva etapa de juvenil per garantir-se poder continuar jugant. Ara, l’acord de vinculació els garanteix als nostres jugadors que podran jugar a l’Ibèria un cop finalitzin la seva etapa de formació.”

“L’Atlètic Ibèria és el club del barri, té una història i una massa social úniques”, argumenta Carlos Sarto, i afegeix que “el projecte Ibèria no és un projecte només d’un equip de futbol, és un projecte esportiu, social i històric. Volem recuperar la història gairebé centenària del club, despertar la seva massa social que fa anys que està adormida. Tenim clar que aconseguirem que l’Atlètic Ibèria sigui autosuficient, i podrem potenciar el futbol base a l’Escola Ángel Pedraza i crear un primer equip de nivell a l’Ibèria”.

És ambiciós, però segons explica Carlos Sarto, tenen molt clara la línia que han de seguir per aconseguir salvar l’Ibèria: “Hem de renegociar acords amb partners i sponsors, aconseguir millors acords. Ja hem parlat amb alguns patrocinadors i el primer contacte ha estat molt positiu. Ens diuen que ells ja volien invertir-hi, però necessitaven veure que el projecte tenia garanties, i nosaltres els donem aquesta seguretat.”

El president del Pedraza recalca que el projecte també buscarà recuperar el patrimoni històric de l’Ibèria: “Posarem en marxa una campanya de captació de massa social i de socis. Volem rescatar la memòria històrica del club, crearem una web perquè la gent pugui explicar la seva història amb l’Ibèria, per commemorar exfutbolistes i persones importants en la història del club. I també intentarem crear un museu virtual que serveixi per mantenir viva la història de l’Ibèria.”

I, en un futur, tindrem un Ibèria femení? “Des de l’Escola de Futbol Ángel Pedraza sempre hem apostat pel futbol femení”, explica el seu president, “i a mig o llarg termini crearem un primer equip femení a l’Ibèria perquè les jugadores de l’escola puguin continuar jugant quan siguin amateurs”.

Carlos Sarto es mostra molt satisfet de l’acord al que ha arribat amb l’Atlètic Ibèria, però que en pensaria l’Ángel Pedraza si fos viu? “Estic convençut que estaria molt content”, explica l’actual president de l’Escola de futbol Ángel Pedraza, “jo vaig anar moltes vegades amb l’Ángel al camp a veure al Ibèria, i estic segur que estaria molt orgullós d’aquest pacte”.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.