Katrina Lehis (Estònia) guanya a Montjuïc l’or de la Copa Mundial d’esgrima

Víctor Recacha

L’espasista estoniana Katrina Lehis ha conquistat el seu primer or a la Copa Mundial d’Esgrima en vèncer a la final del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona (15-8), l’esdeveniment esportiu de major envergadura del món en l’esgrima femenina. Aquest es va celebrar el passat 9 de febrer amb la participació de 289 atletes de 55 països, segons dades de l’organització.

5:50 h de la tarda. La gran final està a punt d’arrencar. El poliesportiu està ara ple de les millors esgrimidores del món. L’entrada gratuïta i l’escassetat de patrocinadors contrasten amb les càmeres de televisió, les grades plenes a vessar i un riu de gent que arriba a la seu de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC).

Les finalistes arriben al centre de les instal·lacions i s’hi saluden. Després de protegir-se la cara amb les màscares negres, s’intercanvien uns primers tocs tímids amb l’espasa —l’arma més llarga i pesada de les tres que s’utilitzen a l’esgrima (espasa, sabre i floret)—. I quan sembla que l’espasista francesa guanya terreny, l’adversària estoniana li clava una estocada. Katrina Lehis, 1-Alexandra Louis-Marie, de França, 0. Ambdues s’embranquen en un duel elegant i es punxen amb l’espasa. Es toquen a la vegada, guanyant un punt doble. 2 a 1.

La competidora estoniana, de 25 anys i 1,86 m, imposa la seva major envergadura davant l’adversària francesa que, tot i ser més jove —té tan sols 23 anys—, es mou amb més agilitat.

Lehis s’exposa en una arriscada ofensiva i, quan sembla més desprotegida, escomet una estocada a Louis-Marie que li val acabar la primera part amb l’avantatge d’un punt.

El segon joc s’inicia amb una petita victòria tàctica per a l’espasista d’Estònia. Però tot seguit, Louis-Marie llança una envestida massa arriscada que amplia a dos punts l’avantatge de Lehis. Se senten crits d’ànim a la finalista francesa: “Aller, aller, confiance!” Encara hi ha esperances de remuntada.

El segon joc arriba a la fi amb un nou punt per a l’estoniana, que deixa anar un potent crit de satisfacció al poliesportiu.

Les esportistes es baten amb intensitat i duresa, baixen i s’intercanvien una doble estocada que deixa el marcador en 12 a 7. Lehis s’ha fet mal al coll, però no abandonarà ara que s’atansa a la victòria.

Louis-Marie s’apropa massa de nou a Lehis. Intenta posar setge a la seva crescuda rival que, amb una ràpida defensa al límit de la passarel·la, acaba afermant el seu liderat. El marcador de Katrina Lehis treu fum. 14 a 8. Només a un punt de la victòria.

El joc es reprèn i de cop Lehis aconsegueix enfonsar en l’espatlla dreta de Louis-Marie una fulminant estocada.

Lehis crida d’alegria. “Katrina Lehis, champion!“, anuncia la veu de l’àrbitre per megafonia. El públic aplaudeix i sona música triomfal. Les finalistes pugen al podi, escolten l’himne d’Estònia i reben els regals d’algun espònsor. La guanyadora tasta la seva victòria. I la resta comencen a planejar la seva en les competicions que estan per arribar.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.