El món de l’esport a la Marina

El futbol i el bàsquet són els esports principals que existeixen el barri, però també hi ha lloc pels escacs, la petanca o el rugby

Un grup de nens juguen a les jornades de la TIAF d'enguany

En aquest nou any l’esport no deixa de ser una part fonamental en la vida dels veïns de la Marina. El futbol segueix sent el principal esport del barri amb tres clubs, però el bàsquet també s’ha fet imprescindible d’ençà que fa 10 anys va néixer el CE La Marina. Tot i això, altres esports com petanca, boxa, escacs o rugby també tenen cabuda als nostres carrers.

El Zona Franca Futbol Club és un dels exemples de club futbolístic. Presidit per l’Emilio Fernández, fa molts anys al barri que ensenyen futbol a tots els nens que vulguin, “sense fronteres ni restriccions”. Té quatre equips de futbol base amb els que segueix lluitant per escalar divisions.

El president del club, Emilio Fernández diu que “continuem amb els objectius de seguir sent un club de barri on els nens vinguin a jugar i gaudir”.

Però si hi ha un nom propi al futbol d’aquest barri, sobretot pels anys que porta vigent, és el Club Atlètic Iberia. Constituït el 12 d’agost del 1939, com a conseqüència de la fusió dels clubs de futbol Port, Portense i Santiveri, actualment està presidit per José Povedano.

Amb un equip amateur a tercera divisió regional l’Iberia segueix ficant les coses difícils a tots els clubs, la història els persegueix i els ajuda, set vegades a tercera divisió i el somni de tornar un altre cop.

L’Escola Ángel Pedraza va ser l’últim equip de futbol en integrar-se a la cursa, però ara amb més d’un centenar de nens ja s’ha fet un lloc a l’esport del barri.

L’Escola Ángel Pedraza porta el futbol a països de l’Àfrica

L’Escola ha començat l’any amb nous objectius, el més gran és seguir treballant per portar el futbol a països africans, on aquest esport, tal com deia el seu president Guillermo Sáez, “està en plena expansió”. El club ha fet possible aquest Nadal, que 40 nens d’Argèlia poguessin gaudir d’una setmana fent un campus a Barcelona.

El club té un conveni per anar a Argèlia i ensenyar a diferents persones natives la metodologia del futbol europeu per formar futurs entrenadors i en conseqüència, buscar noves estrelles africanes.

Guillermo Sáez assegura que  “aquesta és una nova oportunitat per la qual s’ha de treballar molt, però esperem que no es quedi només aquí. Volem també expandir-nos a l’Est d’Europa i països de l’antiga URSS, i estem començant a fer contactes a la Xina.”

A la Marina no es fa només futbol

La petanca, amb la presència de dos clubs, és el segon esport més cobejat. Un d’aquests clubs és el de la Casa del Rellotge que s’omple cada dia de gent disposada a jugar aquest esport a les instal·lacions de Can Farrero.

El Club 8 de maig, presidit per Alfonso Bravo, ja està celebrant que a falta de quatre partits ja són campions de la Lliga de la Federació Catalana de Petanca.

Els seus propòsits són seguir amb els campionats que organitzen per a persones amb capacitats diferents, en el qual participa l’escola especial Montserrat. “És una gran forma perquè ells també gaudeixin de l’esport, els mateixos socis són qui exerceixen de monitors, i no tot es queda en jugar sinó que hi ha dinar, xerrada entre tots… És la millor manera per expandir l’esport”.

El Club Esportiu La Marina fa deu anys que impregna el barri de bàsquet

El club que està d’enhorabona, canviant d’esport, és el Club Esportiu La Marina que acaba de fer 10 anys. Al principi només hi havia un equip però ara ja són set els que omplen les pistes del nou poliesportiu de La Marina.

Un club que va néixer per impregnar el barri de bàsquet a 2007 segueix intentant trobar l’èxit a les divisions on es troba, sobretot el seu sènior que la temporada passada va aconseguir l’ascens a tercera.

Andreu Farrera, el seu president diu que el principal propòsit és “treballar per seguir a tercera, de moment estem per aquest camí, però encara ens queda molt”.

“No tothom sap que al barri existeix un club d’escacs”

El Club d’Escacs la Cadena va néixer a 1992, Carlos Fernández és el president d’aquest petit club que comparteix seu amb l’Associació de Comerciants del barri, i que sempre intenten fer-se un lloc entre els veïns de la Marina.

Els escacs no són molt coneguts al barri i “el fet d’estar en un lloc gairebé amagat no ens ajuda, no tothom sap que al barri existeix el nostre club d’escacs. Només tenim entre 18 i 20 jugadors”, ens deia Carlos Fernández.

Els seus propòsits pel nou any són clars, segons Fernández, la seva necessitat és “expandir-nos, tot i participar en totes les activitats esportives del barri, i de l’Associació de Comerciants de la Marina, no ens coneixen i per aquest 2018 volem que aquest esport arribi a tots els veïns de la Marina”.

Al barri també hi és el Barcelona Universitari Club, que va néixer l’any 1929 quan uns jugadors de diferents clubs de Rugby el van fundar. L’actual presidenta és Mercè Roser Pérez.

Amb més de 12 equips, el club vol portar, des de la Foixarda, el rugby als carrers de la Marina, que tothom gaudeixi d’aquest esport important per Catalunya, bressol de molts clubs històrics de rugby.

Però per si això no fos poc la boxa lluita per-fe el seu propi espai a la Marina. El Club de Boxeo Estrelles Altes va ser fundat l’any 1992 al barri. És dirigit per Francisco Rodíguez, conegut en els ambients de la boxa per “Rodri”, però d’ells us parlarem a fons a les properes entregues.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.