En marxa la 22a edició del concurs de dibuix del Joc del Fantasma

IRIS VIEIROS|

 

El concurs de dibuix del Joc del Fantasma torna aquest 2013, com cada any, al barri de La Marina. Les votacions per decidir quina serà la imatge del cartell del Joc del Fantasma de la propera edició, es van iniciar el passat divendres 25 i finalitzen aquest dimecres 30 d’octubre. Al dia següent, el dijous 31, es celebrarà la festa de la Castanyada a la Casa del Rellotge, on s’entregaran els premis del Joc del Fantasma i el concurs de dibuix, i es farà la falla i la castanyada popular.

Ja en la seva 22a edició, el concurs segueix tenint “un gran èxit entre els nens i nenes del barri”, tal i com ha afirmat la Núria Estruga, responsable de la Casa dels Colors. Aquesta ludoteca, junt amb el Centre Cívic Casa del Rellotge i la Sala Pepita Casanellas, són els encarregats d’organitzar cada any el concurs de dibuix. La Núria, a més, ha assegurat que en aquesta edició s’han batut rècords de participació, amb gairebé 500 concursants.

Al concurs de dibuix poden participar infants de P5, primer i segon de Primària, “o sigui, nens i nenes d’entre 5 i 7 anys”, com ha explicat la Núria, i consisteix en dibuixar la mascota del Joc del Fantasma de l’any vinent.

Els infants poden participar al concurs a través de les seves escoles, les quals s’han d’apuntar prèviament. Les escoles participants d’aquesta edició són l’Alfageme, el Bàrkeno, el Can Clos, el Polvorí, l’Enric Granados, el Pau Vila, el Ramon Casas i el Seat.

A les edicions passades, els concursants podien presentar-se pel seu compte, sense necessitat que els representés la seva escola, “però amb això es corria un perill: que el dibuix el fessin els pares enlloc del petit o petita”. És aquest el motiu, segons ha explicat la Núria, que va portar als organitzadors del concurs a canviar les regles de participació i fer que els infants només es poguessin presentar a través de l’escola o la ludoteca Casa dels Colors.

L’única norma que hi ha al concurs és que el dibuix s’ha de presentar en un full DIN-A4. “La resta és totalment lliure, clar que, lògicament, el tema del dibuix haurà de ser sobre fantasmes. Pel que fa a la tècnica, es deixa que els infants ho facin com vulguin: hi ha escoles que utilitzen pintura acrílica o temperes, perquè són les tècniques que estan aprenent a l’assignatura de Plàstica en aquell moment, igual que d’altres presenten dibuixos en collage, mosaic o, fins i tot, amb gomets”, ha asseverat la Núria.

Una vegada acabades les obres, s’exposen públicament en una mostra a la Casa del Rellotge i són sotmeses a votació popular. “A l’hora de votar, i per tal de mantenir la igualtat en condicions de participació dels concursants, es manté l’anonimat i no surt el nom de l’autor o autora als dibuixos”, ha concretat la Núria.

A la votació hi ha tres categories, corresponents als tres cursos diferents que es poden presentar. Cada categoria tindrà el seu propi guanyador –per tant, hi hauran tres semi-finalistes— i, a més, hi haurà un finalista o guanyador absolut, que serà el que tingui major nombre de vots de les tres categories.

Els tres semi-finalistes rebran com a premi un lot de productes de dibuix i un joc; el finalista, a més de l’anterior, aconseguirà que el seu dibuix sigui la imatge del Joc del Fantasma de l’any següent i una samarreta estampada amb la seva obra.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.